В Парижі презентували дрон-камікадзе Colibri: цього літа отримає Україна

В Парижі презентували дрон-камікадзе Colibri: цього літа отримає Україна
В Парижі презентували дрон-камікадзе Colibri: цього літа отримає Україна

KNDS, спільне підприємство двох європейських виробників військової техніки Krauss-Maffei Wegmann і Nexter Systems, на виставці Eurosatory 2024 у Парижі представило новий ударний безпілотник Colibri. Це дрон-камікадзе, який два роки тому французьке оборонне відомство замовило для армії Франції.

Проте партію безпілотників Colibri буде передано Збройним силам України вже цього літа "в межах пакета військової допомоги" від Франції. Про це розповіли в Defence Blog.

У KNDS наголосили, що проєкт Colibri "спрямовано на посилення оперативних можливостей французької армії за допомогою високоточних боєприпасів". Зазначається, що Colibri здатний ідентифікувати й нейтралізувати цілі в радіусі 5 км.

Дрон оснащено керованим осколковим зарядом, що забезпечує високу летальність як проти статичних, так і динамічних цілей.

У Франції презентували дрон-камікадзе Colibri, який уже цього літа отримає Україна. Фото і відео eideiudidttroz

У KNDS не розповіли деталі проєкту. Проте ще на його старті, два роки тому, завдяки витоку стало відомо, що Colibri розроблюють на основі дрона UX11, створеного для фотограмметричних робіт. Він має суцільнокрилий корпус із полістиролу, розмах крил 1,1 м і приводиться в рух дволопатевим штовхальним гвинтом, розташованим у задній частині крила.

Маса дрона разом із корисним навантаженням становить 1,5 кг, автономний політ – 80 хв, крейсерська швидкість – 54 км/год. Розгортання та запуск апарата займає всього 5 хв. UX11 може піднятися на висоту до 6000 м.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus