Село на Чернігівщині замовило мавіки на 4 мільйони по завищених цінах: використали «сертифікатну» заточку

Село на Чернігівщині замовило мавіки на 4 мільйони по завищених цінах: використали «сертифікатну» заточку
Село на Чернігівщині замовило мавіки на 4 мільйони по завищених цінах: використали «сертифікатну» заточку

Гончарівська селищна рада Чернігівської області 18 червня замовила квадрокоптери у ТОВ «Мінвік» на 3,71 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Поставити товар повинні в смт. Гончарівське до 20 липня для передачі правоохоронним органам, Міністерству оборони, ЗСУ та військовим формуванням. Фінансування буде коштом місцевого бюджету.

Через відкриті торги замовили квадрокоптери DJI Mavic 3 Classic по 71 тис грн, DJI Mavic 3Е по 135 тис грн та DJI Mavic 3Т по 208 тис грн у звичайній комплектації (без додаткових батарей).

Днями військова частина з Львівської області замовляла DJI Mavic 3Т  по 164 тис грн, що на 21% дешевше, ніж замовила Гончарівська сільрада.

Читайте по темі: Удар по багатоповерхівці у Дніпрі: Під завалами виявили тіло ще однієї людини

На конкурентних торгах нинішній замовник отримав знижку у розмірі 2% від очікуваної вартості. Водночас, через «Прозорро.Маркет» знижка склала 18%.

Крім того Боратинська сільрада Волинської області через відкриті торги замовила DJI Mavic 3Т по 171 тис грн, що на 18% дешевше ніж закупила Гончарівська сільрада. На ці торги прийшло більше десятка учасників та знижка від очікуваної вартості склала 25%.

Відмінністю між цими торгами стало те, що Гончарівська сільрада для закупівлі влаштувала відкриті торги, які учасники ринку мали знайти, зібрати документи для участі в них, і заявитись. А львівські військові і Боратинська сільрада купували через «Прозорро.Маркет». Тут вже зареєстровані низка продавців, і кожен замовник може швидко обрати серед них дешевшу пропозицію без зайвої бюрократії.

Відтак на запит цінових пропозицій в «Прозорро. Маркеті» прийшли більше десятка учасників торгів, які знижували свої пропозиції на 20-25% від очікуваної вартості. А відкриті торги в Гончарівці пройшли лише з одним учасником.

Можливо, великої кількості бажаючих не виявилось тому, що Гончарівська сільрада вимагала від учасників велику кількість сертифікатів: ДСТУ EN ISO 9001:2018 «Системи управління якістю», ДСТУ EN ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління», ДСТУ EN ISO 27001:2023 «Інформаційна безпека, кібербезпека та захист конфіденційності. Системи керування інформаційною безпекою» , ДСТУ EN ISO 9001:2015 «Система менеджменту якості», видані органом з сертифікації, що акредитований НААУ, та Сертифікат AQAP (Allied Quality Assurance Publications).

Він є необхідним для компаній, які бажають брати участь у тендерах в оборонній галузі, особливо у проектах, пов’язаних з НАТО. Основна мета сертифікату в Україні це можливість для оборонних компаній брати участь у міжнародних тендерах, особливо тих, що організовуються країнами-членами НАТО. Нагадаємо, що такий самий Сертифікат AQAP вимагала Славська селищна рада Львівської області при закупівлі безпілотників, де переможцем також став «Мінвік».

Замовник також вимагав гарантійний лист про те, що гарантійний строк експлуатації (гарантія постачальника або виробника) на електронну плату дрона, безколекторні двигуни та пульти управління буде не менше 12 місяців з дати підписання видаткової накладної.

Головою Гончарівської селищної ради є Віталій Рудник, уповноваженою особою з питань закупівель – Оксана Мельник.

«Мінвік» зареєстрована в Одесі у жовтні 2023 року. Ця компанія займається виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів та супутнього устаткування. Нею володіє та керує Дмитро Псарюк, якому також належить ТОВ «ОмніПроСервіс». Воно розробляє проектно-кошторисні документації для укриттів у навчальних закладах для комунальної установи «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси». Із грудня 2023 року «Мінвік» отримала державних підрядів на 199,11 млн грн, найбільше в Славської селищної ради Львівської області.

Ціни DJ Mavic 3Т на закупівлях у червні 2024 року

Читайте по темі: Російські загарбники навмисно знищують хлібні лани на Донеччині, - ДСНС

№ з/п Замовник Постачальник Ціна DJ Mavic 3Т грн/од.
1 Військова Частина А7037 ТОВ “КСМ ЮА” 193 000
2 Військова частина A4779 ТОВ “Флай Технолоджи УА” 188 650
3 Військова частина А4010 ТОВ “Оптомакс” 188 000
4 Військова частина А4123 ТОВ “Хабикс” 185 000
5 Військова частина А4123 ТОВ “Добіон” 184 900
6 Департамент цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Черкаської ОДА ТОВ “Буллет” 173 640
7 Виконавчий комітет Луцької міської ради ТОВ “Кальхеон” 169 300
8 Департамент цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Черкаської ОДА ТОВ “Кальхеон” 169 100
9 Комунальне підприємство “Адміністративно-технічне управління” ФОП Остапенко Аліна Сергіївна 167 300
10 Військова частина А7029 ТОВ “Глобал Марк” 164 000

 

Ганна Кислякова, «Наші гроші»

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus