Керівника компанії, замішаної в скандалі із закупівлею боєприпасів Міноборони України, знайшли мертвим

Керівника компанії, замішаної в скандалі із закупівлею боєприпасів Міноборони України,  знайшли мертвим
Керівника компанії, замішаної в скандалі із закупівлею боєприпасів Міноборони України, знайшли мертвим

У Чехії знайшли мертвим голову ради директорів кредитної спілки PDZ Роберта Зеленка, який був замішаний у справі про контракт на постачання озброєнь між українським Міноборони і компанією "Львівський арсенал".

Про це інформує NV.

Тіло чоловіка було виявлено ще 8 червня. Напередодні поліція оголосила Зеленка в розшук: уранці він відвіз свою доньку до школи і зник. "З огляду на те, що останнім часом зниклий має психологічні проблеми та має тривожні стани, не виключається, що його життю загрожує небезпека", — наголошували в поліції 7 червня.

Журналісти зазначають, що спочатку в повідомленні поліції йшлося про те, що зниклий чоловік "імовірно вчинив самогубство". Однак пізніше заяву було відредаговано "з поваги до сім’ї покійного", а згадку про суїцид прибрано.

Зеленка очолював PDZ, на рахунки якої компанія WDG promet родини хорватського торговця зброєю Дзвінка Зубака отримувала кошти від українського Міністерства оборони. Пізніше ці гроші були виведені з PDZ готівкою.

Читайте по темі: Бріджит Макрон припустилась грубої помилки під час голосування на виборах

У 2022 році WDG promet була задіяна у двох контрактах із закупівлі боєприпасів для ЗСУ: на 100 тисяч мінометних мін і на 100 тисяч танкових пострілів. За контрактом про міни посередниками між Міноборони і WDG були словацька компанія Sevotech і українська — Львівський арсенал. А контракт про танкові постріли між МОУ і WDG був укладений безпосередньо.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus