У Резерв+ з’явиться електронна відстрочка та бронювання, - Черногоренко

У Резерв+ з’явиться електронна відстрочка та бронювання, - Черногоренко
У Резерв+ з’явиться електронна відстрочка та бронювання, - Черногоренко

Можливість оформити відстрочку від мобілізації онлайн скоро з’явиться у додатку Резерв+.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю NV, опублікованому в суботу, 22 червня.

"Ми хочемо достатньо швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян", - зазначила вона.

Черногоренко також зауважила, що це відбудеться протягом літа.

Вона також прокоментувала запитання про запровадження процесу електронного бронювання. Воно буде доступним на порталі Дія, а Міноборони буде системою-партнером.

Читайте по темі: Ворог за добу обстріляв понад 180 об’єктів інфраструктури України

За її словами, кожен керівник підприємства матиме доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню.

"Керівник зможе бронювати їх онлайн. Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр Оберіг. Потім кожен заброньований користувач Резерв+ матиме відповідний статус в додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок", - розповіла вона.

Черногоренко додала, що для запровадження цієї функції необхідна взаємодія кількох відомств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Вона додала, що робиться все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, і, ймовірно, це буде зроблено протягом літа.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus