Всі новини за 2024-06-22

655
У NASA знову відклали повернення на Землю корабля Boeing Starliner з МКС
Аерокосмічне агенство Сполучених Штатів вдруге відклало повернення на Землю космічного корабля Boeing Starliner. Нова дата повернення Starliner не названа. Апарат залишається пристикованим до Міжнародної космічної станції, де він "добре працює".
657
Війна в Секторі Гази: в Штатах закінчуються варіанти, як її завершити
Переговори під керівництвом США між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС щодо припинення вогню та звільнення заручників майже провалилися. Крім того, на північному кордоні Ізраїлю посилилися обстріли з боку угруповання «Хезболла», що загрожує поширенню війни далі на Близькому Сході.
420
Повітряна куля з 22 людьми на борту застрягла серед турецьких скель
Повітряна куля з 22 пасажирами на борту зазнала аварійної посадки через сильний вітер під час посадки в Каппадокії (Туреччина) і застрягла серед скель.
540
Британська розвідка: В Росії є ті, хто за більш жорсткий підхід до війни проти України
У Росії є сили, які виступають за більш жорсткий підхід до війни проти України. Зокрема, націоналістичний рух "Братство академістів" власника телеканалу "Царьград" Костянтина Малофєєва.
478
Поліція Києва підтвердила участь свого співробітника в скандалі з Тищенком
Столична поліція підтвердила, що на відео з побиттям колишнього бійця підрозділу Kraken Дмитра Павлова дійсно потрапив їхній співробітник. Але там заперечують, що правохоронець супроводжував Миколу Тищенка.
378
Польща розглядає варіант повного закриття свого кордону з Білоруссю, - Сікорський
На польсько-білоруському кордоні останнім часом зростає напруга через мігрантів. Варшава розглядає можливості закриття всіх пунктів пропуску.
475
Стало відомо, які бази РФ використовує для бомбардувальників, що знищують Україну
Удари ЗСУ по авіабазах країни-агресора Росії стали ключовим механізмом для зменшення бомбардувань України. Таким чином ворог змушений запускати літаки з більшої відстані, що значно ускладнює атаки по мирних українських містах.
550
Американський генерал сумнівається у мирному договорі між Україною та Росією: "Путіну довіряти не можна"
Цей повномасштабний конфлікт не має вирішення військовим шляхом, вважає Марк Міллі. На думку генерала, лише Україна має визначати, коли та за яких умов можуть розпочатися переговори з Кремлем.
642
Командира-хабарника, який вимагав у солдата гроші за підпис рапорту на звільнення, посадили на 5 років
Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області визнав командира 332 роти резерву регіонального управління Сил оборони територіальної оборони винним в одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням.
424
Безугла звинуватила генерала Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька
Командувач Об’єднаних сил, на думку народної депутатки, припустився низки стратегічних помилок щодо захисту позицій ЗСУ. Під час прориву ЗС РФ на цій ділянці фронту він нібито відпочивав із друзями в ресторані, заявляє Мар’яна Безугла.
629
СБУ назвала окупанта, який наказував обстрілювати села на Харківщині
Російський військовослужбовець Алєксандр Лазарєв, 1978 р.н., підозрюється у порушенні законів і звичаїв війни.
519
Відомий китайський автовиробник Zeekr залишає ринки Росії та Білорусі
Концерн Geely не хоче потрапити під санкції.
624
Росіяни створили нову "гарячу точку" на східному фронті, - DeepState
Російські окупаційні війська значно посилили тиск на позиції Сил оборони України в районі міста Торецьк Бахмутського району на Донеччині. Крім того, ворог на цьому напрямку зміг захопити населений пункт Шуми.
521
Лідер британських лейбористів розкритикував "ганебні" заяви Фараджа про російське вторгнення в Україну
Кір Стармер, лідер британських лейбористів, які випереджають правлячих консерваторів перед виборами 4 липня, засудив коментарі голови євроскептичної партії Reform UK Найджела Фараджа про російське вторгнення в Україну.
541
В Угорщині прийняли нові санкції проти Росії в обмін на безперешкодну побудову АЕС «Росатомом»
Уряд Угорщини припинив блокувати санкції ЄС щодо поставок російського зрідженого природного газу — він отримав гарантії, що зможе без перешкод будувати атомну електростанцію «Пакш-2». У цьому Угорщині допомагає російський «Росатом».