Німецького політика судитимуть за використання гасла нацистів

Німецького політика судитимуть за використання гасла нацистів
Німецького політика судитимуть за використання гасла нацистів

Відомий німецький ультраправий політик Бйорн Хьокке, який планує балотуватися на посаду губернатора в одній зі східних німецьких земель наприкінці цього року, вдруге постав перед судом за звинуваченням у свідомому використанні нацистського гасла на політичному заході.

Про це повідомляє ABC News.

Минулого місяця Бйорн Хьокке був оштрафований на 13 000 євро за використання символіки СС, але наразі вирок не набрав чинності, оскільки його оскаржують адвокати політика.

Новий судовий процес, який розпочався в понеділок, 24 червня, пов’язаний з використанням гасла СА "Alles für Deutschland!" (Все для Німеччини!). Хьокке неодноразово використовував це гасло на політичних мітингах та інших публічних виступах. Та навіть вже один раз притягувався до відповідальності за це. Тоді судді погодилися з аргументом прокурорів про те, що політик знав про походження гасла. Хьокке, колишній вчитель історії, сказав, що він невинний, та стверджував, що це була "повсякденна приказка".

Друге звинувачення проти Гекке було додано до його першого судового розгляду незадовго до його відкриття, але тоді судді вирішили розглянути його окремо, оскільки його команда захисту нещодавно змінилася.

Читайте по темі: Прокурор Одеської області поскаржився на суддю Кічмаренка, котрий виправдав фігурантів справи «Глибоководного випуску»

Прокурори стверджують, що він повторно використав нацистське гасло на заході політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) у Гері в грудні минулого року, знаючи, що використання цього гасла є кримінальним злочином.

Гасло "Alles für Deutschland!" активно використовувалося штурмовими загонами СА (парамілітарними формуваннями НСДАП). Також на особистому кинджалі СА на клинку було вигравірувано цей напис.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus