Канада та Німеччина закликали своїх громадян виїхати з Лівану

Канада та Німеччина закликали своїх громадян виїхати з Лівану
Канада та Німеччина закликали своїх громадян виїхати з Лівану

Канада та Німеччина звернулись до своїх громадян, які перебувають у Лівані, та закликали їх терміново покинути територію країни через загрозу початку збройного конфлікту.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі та сайт німецького МЗС.

Реакція Канади

Як заявила Жолі, безпекова ситуація у Лівані стає все більш нестабільною та непередбачуваною через постійне збройне протистояння між Хезболлою та Ізраїлем.

"Ситуація може погіршитися без попередження. Я від початку кризи на Близькому сході казала канадцям, що зараз - не час для подорожей до Лівану. А тим канадцям, які зараз знаходяться у Лівані, слід виїхати, поки ще доступні комерційні перельоти", - сказала вона.

Жолі наголосила, що надалі ескалація конфлікту "може вплинути на вашу спроможність покинути країну та нашу здатність надавати консульські послуги".

Реакція Німеччини

Читайте по темі: Україна залучила більш ніж $20 мільярдів за півроку

У рекомендаціях МЗС Німеччини вказано, що ситуація з безпекою в Лівані є "дуже нестабільною". Це пов’язано з військовими зіткненнями в прикордонній зоні між Ліваном та Ізраїлем в останні тижні.

"Не виключена подальша ескалація ситуації і розширення конфлікту. Це стосується, перш за все, південних районів Лівану", - сказано у повідомленні.

МЗС Німеччини повторило попередження щодо поїздок до Лівану і "терміново просить" німецьких громадян залишити країну, зазначивши, що у випадку подальшої ескалації рейси можуть стати недоступними.

Війна Ізраїлю з ХАМАС

Нагадаємо, ліванська шиїтська організація та політична партія "Хезболла", яка прагне створення ісламської держави в Лівані, заявляє про мету "військової відповіді на окупацію" Ізраїлем частини Лівану. "Хезболла" визнана терористичною організацією в багатьох країнах та в ЄС.

Ізраїль та Ліван часто звинувачують одне одного в атаках, і після початку наземної операції ЦАХАЛ проти ХАМАС у Секторі Газа обстріли території Ізраїлю з боку "Хезболли" стали частішими. У відповідь ЦАХАЛ наносить удари по об’єктах терористів у Лівані.

Тим часом Ізраїль активно готується до війни з бойовиками руху "Хезболла" на території Лівану.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus