Заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор таємно користується будинком в Ірпені

Заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор таємно користується будинком в Ірпені
Заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор таємно користується будинком в Ірпені

Заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Крейтор не задекларував користування будинком в Ірпені, де мешкає його родина та який оформлений на його батька.

Про це стало відомо з аналізу декларацій посадовця та його батька.

Як ми раніше писали посадовець народився у Кропивницькому, проте мешкав він довгий час у селищі Голованівськ. Українці знають цей населений пункт через «видатного» корупціонера Сергія Цобенка, який на посаді військового юриста у регіональному управлінні ТРО «Південь» вимагав хабаря в 1 млн гривень.

Розповімо про батьків посадовця Андрія Крейтора. Родина має тісні зв’язки з кланом Цобенків та Голімбієвських.  Батько Крейтора обирався на виборах від команди «Слуг народу» у 2020 році. Нагадаємо, Сергій Цобенко (брат Руслана) – голова Голованівської селищної ради, а Олег Голімбієвський – був головою РДА.

Батько заступника голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор (старший) працює заступником директора з господарської роботи в НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка – гімназія».

Читайте по темі: Українські посадовці задекларували понад 156 мільйонів гривень виграшів в онлайн-казино

 qhiqqhidtdiurroz

Андрій Крейтор (старший)

Значних статків він не має. Сам розповідав про свою роботу місцевим ЗМІ наступне: працює у школі більше десяти років. Закінчивши Одеський університет імені Мечникова та отримавши економічну спеціальність, більшість свого життя пропрацював у сфері громадського харчування, був підприємцем, згодом – завгоспом у лікарні. Потім перейшов на таку ж посаду до Голованівського ліцею.

Мати посадовця Олена Крейтор працює звичайним невропатологом у терапевтичному відділенні районної лікарні.

 

В батьків посадовця офіційно з 2004 року задекларований  будинок у Голованівську (67,97 кв.м) та земельна ділянка (оформлено на дружину). Зарплата заступника директора за рік склала 123 тис. гривень. Дані щодо лікаря Олени Крейтор він не надав. Можна припустити, що в неї зарплата десь на відповідному рівні.

Також вказано, що лікар у 2023 році отримала 200 тис. гривень від продажу «невстановленого» транспортного засобу. При таких статках родина змогла у 2021 році придбати нову Renault Duster за 458 тис. гривень. Також в декларації вказано, що у 2019 році Олена Крейтор взяла сама в себе позику в 400 тис. гривень в невстановленої особи.

Однак нам більш цікаве інше майно, яке Крейтор-старший відобразив у декларації. Він вказав, що у 2016 році придбав квартири в місті Ірпінь Київської області квартиру у 47,8 кв. м за… 143,4 тис. гривень. Цікаво, що це навіть більше його зарплатні у 2023 році! Звідки у чоловіка такі кошти? Але нагадаємо, що його син Андрій у той час працював в СБУ.

Читайте по темі: Нардеп Бабенко отримав після розлучення офіс у столиці за 24 мільйони

Також у 2019 році матір Крейтор Олена придбала житловий будинок в Ірпені (80,3 кв. м) за 602 тис. гривень (що є заниженою від ринка ціною). Саме для цього вона брала «сама в себе» кредит на 400 тис. гривень. Однак і цих коштів в родини не вистачило, щоб зробити коштовну покупку.

А тепер саме цікаве. Згідно з фотографіями Instagram дружини посадовця Катерини Крейтор (Кущієнко), саме вона та її діти живуть у будинку, який придбали батьки заступника голови Держпродспоживслужби.

 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Голову екоінспекції Карпатського округу Ладовського викрили у незаконному збагаченні
У Києві впали уламки збитої ракети, постраждала багатоповерхівка
Окупанти виставляють на продаж захоплені аграрні ділянки на Херсонщині
Дружина очільника «Лісів України» Болоховця стала успішним підприємцем
Голова правління "Укренерго" Кудрицький отримує зарплату 420 тисяч гривень на місяць
Колекція елітних годинників, 220 тис. євро та 5,2 млн гривень "під матрасом": Що задекларував Микола Тищенко
Підозрюваний у зловживанні владою міський голова Мукачева Андрій Балога задекларував з дружиною понад 40 мільйонів гривень готівки
ВАКС арештував голову райради Мукачева Михайла Ланьо: слідом за мером Мукачева
Родичі полковника з СБУ володіють автопарком за $440 тисяч, - журналісти
Наркодилер і його клієнт підпалили авто військового в Одесі: на замовлення ФСБ

Коментарі:

comments powered by Disqus