Байден помилував військових, засуджених за ЛГБТ-стосунки в армії

Байден помилував військових, засуджених за ЛГБТ-стосунки в армії
Байден помилував військових, засуджених за ЛГБТ-стосунки в армії

Рішення американського президента не позбавляє людину судимості автоматично.

Президент США Джо Байден помилував американських військовослужбовців, засуджених за вже скасовану заборону на ЛГБТ-стосунки в армії. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Помилування стосується військових, засуджених за 125 статтею Єдиного кодексу військової юстиції, відповідно до якої люди, які вступали в «неприродні статеві відносини», вважалися винними у содомії. Таке американське законодавство було чинним з 1954 по 2013 роки, коли його переписав конгрес.

«Попри їхню мужність і велику самопожертву, тисячі військовослужбовців ЛГБТК+ були змушені звільнитися з армії через свою сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність. Деякі з цих патріотичних американців потрапили під військовий суд і десятиліттями несли тягар цієї великої несправедливості», – зазначив Байден.

Водночас рішення американського лідера не позбавляє людину судимості автоматично, а дозволяє військовим подати відповідне прохання.

The Guardian пояснює, згідно з рішенням військові ЛГБТК+, яких засудили винятково на підґрунті їхньої сексуальної орієнтації, можуть подати заявку на отримання свідоцтва про помилування, яке надасть змогу отримувати утримані виплати.

Читайте по темі: Сім’я Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - ЗМІ

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus