Ізраїль не припинить війну, доки ХАМАС не буде знищений, - Нетаньягу

Ізраїль не припинить війну, доки ХАМАС не буде знищений, - Нетаньягу
Ізраїль не припинить війну, доки ХАМАС не буде знищений, - Нетаньягу

Ізраїль продовжуватиме бойові дії в секторі Гази, доки ХАМАС не буде знищений і "всі інші цілі війни не будуть досягнуті".

Про це повідомив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на засіданні уряду, передає Politico.

"Заповіт полеглих – це наша місія. Ми будемо її виконувати", – зазначив він у своєму дописі у соцмережі після засідання уряду.

Прем’єр-міністр сказав, що цілі ізраїльського уряду – звільнення всіх заручників, які залишилися в секторі Гази, і забезпечення того, щоб ця територія більше ніколи не становила загрози для Ізраїлю.

"Тому, хто сумнівається в досягненні цих цілей, я повторюю: перемогу нічим не замінити. Ми не припинимо війну, доки не досягнемо всіх цих цілей", – наголосив Нетаньягу.

Читайте по темі: Експерт пояснив, що стоїть за мирним планом Орбана

У матеріалі Politico йдеться, що США наполягають на тому, щоб Ізраїль погодився на тристоронню угоду про припинення вогню, яку підтримали декілька країн, зокрема Франція, Велика Британія, Єгипет та Катар. Вона містить кілька умов, зокрема те, що ізраїльські війська виводяться з міст у секторі Гази, видають гуманітарну допомогу та звільняють сотні палестинських ув’язнених в обмін на повернення ХАМАСом частини заручників і захоплених ізраїльських солдатів.

Однак перемовини зайшли в глухий кут, адже ХАМАС хоче, щоб вони були зосереджені на обміні полоненими, тоді як ізраїльський уряд наполягає на тому, що переговори також мають торкнутися демілітаризації сектора Гази.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus