Нідерланди продовжать підтримку України, – новий міністр оборони

Нідерланди продовжать підтримку України, – новий міністр оборони
Нідерланди продовжать підтримку України, – новий міністр оборони

Міністр оборони у новопризначеному уряді Нідерландів Рубен Брекельманс запевнив, що підтримка України триватиме.

Він написав про це в повідомленні в соцмережі X, реагуючи на привітання з призначенням від українського міністра оборони Рустема Умєрова.

«Нідерланди, як і раніше готові підтримувати Україну стільки, скільки зможемо, так довго, як це буде потрібно. Ми і наші союзники – єдині в нашій рішучості повернути мир і безпеку в Україну. Сподіваюся на зміцнення нашої співпраці і швидку зустріч», – написав Брекельманс.

У новому коаліційному уряді Нідерландів, який склав присягу 2 липня, міністр оборони представляє «Форум за свободу і демократію» Марка Рютте, який донедавна був прем’єром (VVD).

Права популістська «Партія свободи» Герта Вілдерса, якого в Нідерландах багато хто вважає радикалом через його різкі антимігрантські заяви, здобула впевнену перемогу на виборах у листопаді 2023 року, однак у неї і її правих союзників було недостатньо голосів у парламенті, щоб сформувати уряд. Тому прихильники Вілдерса розпочали переговори з правоцентристськими проєвропейськими політичними силами.

Читайте по темі: США відклали військові навчання з Грузією на невизначений термін, – Пентагон

Коаліцію сформували «Партія свободи» (PVV), «Форум за свободу і демократію» Марка Рютте (VVD), «Новий суспільний договір» (NSC) і Фермерсько-громадянський рух.

Уряд Нідерландів на чолі з Марком Рютте проводив послідовну політику на підтримку України, включаючи постачання озброєння. Нідерланди – одна з країн, що обіцяли Києву поставити винищувачі F-16.

Вілдерс, відомий своїми антиісламськими заявами, раніше також неодноразово заявляв, що Нідерланди повинні припинити постачання зброї Україні, кажучи, що зброя потрібна самим Нідерландам для захисту.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus