Збройні сили Канади очолить жінка: вперше в історії країни

Збройні сили Канади очолить жінка: вперше в історії країни
Збройні сили Канади очолить жінка: вперше в історії країни

Генерал-лейтенантка Дженні Каріньян стане першою жінкою в історії Канади, яка очолить Збройні сили країни. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо 3 липня оголосив про її майбутнє призначення на посаду.

Про це повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Так, Трюдо 3 липня оголосив про майбутнє призначення генерал-лейтенантки Дженні Каріньян, яка наразі очолює відділ професійної поведінки та культури національної оборони, на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил Канади. Вона отримає звання генерала і замінить на цій посаді нинішнього начальника Генерального штабу генерала Вейна Ейра, який йде у відставку зі Збройних сил Канади.

"Генерал-лейтенант Каріньян стане першою жінкою в історії нашої країни, яка очолить Канадські збройні сили. Її військова кар’єра на службі Канаді і канадцям триває понад 35 років і включає командування двома інженерно-саперними полками і 2-ю Канадською дивізією, де вона керувала понад 10 000 солдатів і очолювала кризові операції під час ліквідації наслідків повені в Квебеку", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що у 2008 році генерал-лейтенантка Каріньян стала першою жінкою в історії Канадських збройних сил, яка очолила бойовий підрозділ. Наступного року вона вирушила до Афганістану, а також служила в Боснії і Герцеговині та Сирії. З 2019 до 2020 року вона очолювала Місію НАТО в Іраку. Нинішнє звання вона отримала у 2021 році і протягом останніх трьох років служила на посаді начальника відділу професійної поведінки і культури національної оборони, очолюючи зусилля з трансформації культури ЗС Канади. Генерал-лейтенант Каріньян отримала численні нагороди за свою віддану і виняткову службу, в тому числі медаль "За бездоганну службу" і Хрест "За бездоганну службу".

Читайте по темі: Новий прем’єр Британії Стармер обговорив підтримку України з главою Єврокомісії та лідерами НАТО

"Я вітаю генерал-лейтенанта Дженні Каріньян з її майбутнім призначенням. Протягом своєї кар’єри її виняткові лідерські якості, прагнення до досконалості і відданість службі були величезним надбанням для наших Збройних сил. Я впевнений, що на посаді нового керівника оборонного відомства Канади вона допоможе Канаді стати сильнішою, безпечнішою і готовою до вирішення глобальних безпекових викликів", – сказав Трюдо.

Також прем’єр-міністр Трюдо подякував генералу Ейру за його керівництво на посаді начальника Генерального штабу з 2021 року і привітав його з виходом у відставку після 40 років військової служби. Генерал Ейр продовжить виконувати свої обов’язки до призначення нового начальника Генерального штабу на церемонії зміни командування, яка відбудеться 18 липня 2024 року.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus