Лубінець не бачить готовності Росії до обміну "всіх на всіх" найближчим часом

Лубінець не бачить готовності Росії до обміну "всіх на всіх" найближчим часом
Лубінець не бачить готовності Росії до обміну "всіх на всіх" найближчим часом

Уповноважений Верховної Ради України з питань прав людини Дмитро Лубінець вважає малоймовірним обмін полоненими з РФ за формулою "всіх на всіх" найближчим часом. Омбудсман не бачить готовності до цього з боку Росії.

Про це він розповів під час пресконференції.

"Чи вірю я, що в найближчому майбутньому буде великий обмін? Ні. Поясню чому. Різниця в цифрах. Так, вона дійсно є. На території Російської Федерації набагато більше затриманих громадян України. Чи ми його обговорюємо? Так. Чи обговорюємо ми його з нашими партнерами? Так. Чи я бачу, що партнери підтримують нашу позицію? Так. Чи бачу я готовність Російської Федерації це зробити? Ні", - сказав Лубінець.

Крім цього, омбудсман розповів, що під час останнього обміну Україні вперше вдалося повернути п’ятьох людей з території Білорусі - трьох жінок і двох чоловіків. За його словами, з’явився "хоча б якийсь канал комунікації" з білоруською стороною.

Читайте по темі: У Харкові співробітники ТЦК побили колишнього військовополоненого, – ЗМІ

"Тобто громадяни України (повернені, - ред.) з території Білорусі не казали про застосування якихось тортур, побиття… Так, ми вважаємо, юридично трактуємо, що їх незаконно засудили, але тортур не було. Були більш-менш нормальні умови тримання, було нормальне харчування, це навіть по зовнішньому вигляду було видно", - розповів Лубінець.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus