Доходи РФ від експорту нафти впали до 4-місячного мінімуму

Доходи РФ від експорту нафти впали до 4-місячного мінімуму
Доходи РФ від експорту нафти впали до 4-місячного мінімуму

Червневі доходи від експорту нафти впали, зниження відбулося на тлі скорочення експорту нафти та нафтопродуктів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Доходи Росії від експорту нафти впали до найнижчого рівня з лютого на тлі дещо менших обсягів поставок.

У червні країна заробила 16,7 млрд дол від експорту нафти, що на 1,2% менше, ніж місяцем раніше. Однак, доходи країни від експорту нафти підскочили майже на 23% порівняно з минулим роком.

Повідомляється, що щомісячне зниження доходів відбулося через те, що експорт російської нафти і нафтопродуктів у червні впав до 7,6 млн барелів на день з 7,7 млн барелів на день місяцем раніше.

Читайте по темі: Reuters: Продовжуються перемовини щодо транзиту російського газу через Україну

Середньозважена ціна на російську нафту в червні дещо зросла до 70,39 дол за барель з 70,05 дол у травні, проте підвищення цін не компенсувало зниження експортних потоків. 

Зазначається, що російські барелі в середньому продовжували торгуватися значно вище цінового ліміту в 60 дол, запровадженого Групою семи промислово розвинених країн у відповідь на вторгнення Кремля в Україну.

У червні податки на нафту принесли близько 6,7 млрд дол до російського бюджету, що майже на 50% більше, ніж рік тому. Порівняно з травнем надходження знизилися на 6,6% через падіння ціни на нафту марки Urals, основної експортної суміші Росії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus