Дозвіл країн Заходу на удари ЗСУ по Росії покращив ситуацію на передовій, - ЗМІ

Дозвіл країн Заходу на удари ЗСУ по Росії покращив ситуацію на передовій, - ЗМІ
Дозвіл країн Заходу на удари ЗСУ по Росії покращив ситуацію на передовій, - ЗМІ

Наданий дозвіл США та інших союзників використовувати західну зброю українцям для ударів усередині Росії мав величезний вплив на ситуацію на фронті.

Про це пише CNN.

У коментарі телеканалу старший офіцер Служби безпеки України на позивний "Банкір" наголосив, що "Російські військові більше не можуть відчувати безкарність і безпеку".

CNN зазначає, що після багатьох місяців відставання через нестачу боєприпасів і живої сили, Київ нарешті може повною мірою скористатися західною військовою допомогою, яка почала надходити в країну минулого місяця після багатомісячних затримок. Солдати на передовій кажуть, що поставки починають змінювати ситуацію на краще - особливо з огляду на те, що тепер вони можуть використовувати арсенал для завдання ударів через кордон.

"Ми бачимо вплив допомоги щодня. Артилерія, реактивні системи залпового вогню великої дальності з різними типами боєприпасів і суббоєприпасів - це впливає на загальну картину на полі бою. Ми розгортаємо найефективніші системи озброєння на тих ділянках, де росіяни намагаються прорвати оборонні лінії, і спостерігається значне уповільнення російського просування", - розповів Іван, офіцер 148-ї артилерійської бригади.

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

ЗМІ зазначає, що можливість повторної окупації Росією частини Харківської області переконала деяких ключових союзників України, в тому числі США, зняти обмеження. Це дозволило Києву завдати удару і знищити або серйозно пошкодити ключові об’єкти на території Росії.

"Україна почала завдавати ударів HIMARS по цілях у Бєлгородській області і змусила росіян відсунути свої системи С-300, з яких вони завдавали удари по Харкову, набагато далі, так що тепер Харків знаходиться поза зоною досяжності російських систем С-300", - сказав Конрад Музика, незалежний оборонний аналітик і директор Rochan Consulting.

Нагадаємо, США побоюються ескалації та поширення війни за межі України, коли йдеться про дозвіл Києву на удари далекобійними ракетами ATACMS по території Росії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus