Броварський суддя відпочив на Карибах під виглядом відрядження

Броварський суддя відпочив на Карибах під виглядом відрядження
Броварський суддя відпочив на Карибах під виглядом відрядження

Провоохоронці оголосили нову підозру судді-хабарнику, який під виглядом відрядження відпочивав на Карибських островах.

Про це повідомила СБУ в вівторок, 16 липня.

Вказано, що мова йде про суддю Броварського міськрайонного суду Київської області, який раніше отримав підозру у корупційній діяльності.

"Суддя причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження. Як свідчать матеріали провадження, замість службової поїздки фігурант разом зі своєю співмешканкою вирушив на круїзному лайнері на Карибські острови", – йдеться у повідомленні.

Для цього суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили.

Читайте по темі: Правоохоронці викрили ділків, які заробляли на послугах сервісних центрів МВС

Встановлено, що отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат. В результаті і суддя, і адвокат отримали підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, за попередньою змовою групою осіб (чч. 2, 5 ст.27, чч.3, 4 ст.358);

  • шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.190).

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus