У Львові оголосили підозру псевдоавтомеханіку, який видурив у клієнтів 500 тисяч гривень

У Львові оголосили підозру псевдоавтомеханіку, який видурив у клієнтів 500 тисяч гривень
У Львові оголосили підозру псевдоавтомеханіку, який видурив у клієнтів 500 тисяч гривень

Правоохоронці у Львові викрили 27-річного чоловіка, який ошукав 15 автовласників. Йому оголосили підозру в шахрайстві

Про це повідомили у поліції Львівської області.

Деталі справи

За даними слідства, 27-річний житель Львова позиціонував себе як автомеханік та постачальник запчастин і спеціалізувався на ремонті автоматичних коробок передач.

"Клієнти привозили свої несправні автомобілі – "майстер" проводив діагностику, підтверджував, що агрегати дійсно несправні, після чого пропонував замовникам доставити запчастини або ж нові коробки передач та здійснити їх ремонт чи заміну. Автовласники передавали зловмиснику кошти у якості передоплати за запчастини та роботу, які той привласнював та витрачав на власні потреби", – йдеться у повідомленні.

Чоловік ошукав 15 людей

Читайте по темі: Шахраї придумали нову схему з поповненням рахунків мобільних операторів

Таким чином підозрюваний ошукав 15 "клієнтів" - власників автомобілів "Kia", "Audi", "Peugeot", "Chery", "Volkswagen", "Renault", "Ford", "Mitsubishi", "Mercedes-Benz" та інших. Загальна сума завданих збитків становить майже 480 тисяч гривень.

Слідчі повідомили "автомеханіку" про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі триває досудове розслідування.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як шахраї виманюють гроші в українців

Жертвою аферистів нещодавно також стала жінка з Тернополя. Дівчина знайшла на OLX оголошення про продаж цуценят популярної породи, але продавці виявились шахраями.

На Рівненщині ще два мешканці потрапили на гачок до шахраїв. Так потерпілі втратили понад 140 тисяч гривень, перерахувавши гроші зловмисникам.

 Крім цього на Рівненщині на гачок "працівника служби безпеки" банку потрапив 44-річний житель обласного центру.   Аферист зателефонував чоловіку на мобільний телефон та назвавши його дані та останні чотири цифри банківської карти, запевнив, що шахраї намагаються зняти кошти з його рахунку. Тож, аби врятувати заощадження, псевдобанкір наполягав продиктувати код, який надійде йому на телефон. Рівнянин так і зробив, а в результаті з його рахунків зникло 103 тисячі гривень.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus