Німеччина виділяє 10 мільйонів євро на відновлення "Охматдиту" після ракетної атаки росіян

Німеччина виділяє 10 мільйонів євро на відновлення "Охматдиту" після ракетної атаки росіян
Німеччина виділяє 10 мільйонів євро на відновлення "Охматдиту" після ракетної атаки росіян

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надасть Україні 10 мільйонів євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка була зруйнована ракетним ударом росіян.

Про це в інтерв’ю Rheinische Post заявила очільниця відомства Свенья Шульце, повідомляє "Європейська правда".

Кошти будуть використані разом з коштами інших спонсорів та донорів для відновлення роботи лікарні та її підготовки до зими. Це включає ремонт і технічне обслуговування фасадів, лікувальних приміщень, а також електро– та теплопостачання.

"Знищення дитячої лікарні показує, наскільки безжально і негуманно Росія веде цю загарбницьку війну… Ми не повинні і не будемо миритися з тим, що цього місця лікування для онкохворих дітей в Україні більше не існує. Ми запропонували українському уряду підтримку в реконструкції лікарні, щоб діти знову могли швидко отримувати необхідне їм лікування", – наголосила міністерка.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв подякував за допомогу і розповів, що з лютого 2022 року Росія повністю - зруйнувала понад 210 медичних закладів в Україні та серйозно пошкодила понад 1600.

Читайте по темі: Єврокомісія виділяє 40 млн євро для української енергетики

"Я дякую всім за це – це набагато більше, ніж абстрактні співчуття. Для того щоб боротися з наслідками російського терору, ми повинні негайно розпочати відбудову. Німеччина вкотре надала нам конкретну допомогу. Виділивши 10 мільйонів євро, наші німецькі партнери вкотре продемонстрували лідерство", – підкреслив український дипломат.

Днями Литва перерахувала 1 мільйон євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві.

Заступник голови представництва ЄС в Україні також заявляв, що Євросоюз допоможе з відновленням лікарні.

Також Швеція готує рішення про виділення додаткових 5 мільйонів шведських крон (понад 470 тисяч доларів) у вигляді термінової гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок обстрілу лікарні.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus