ГУР прокоментували заяву про повернення військового, який міг співпрацювати з окупантами

ГУР прокоментували заяву про повернення військового, який міг співпрацювати з окупантами
ГУР прокоментували заяву про повернення військового, який міг співпрацювати з окупантами

У Головному управлінні розвідки (ГУР) України прокоментували інформацію про те, що під час обміну військовополоненими в Україну нібито повернули військового, який можливо співпрацював із російською адміністрацією.

Представник ГУР Андрій Юсов під час ефіру на Радіо Свобода зазначив, що за цією історією уважно стежать.

"Якщо є факти, які потребують перевірки і додаткової уваги, в тому числі з точки зору контррозвідувальних аспектів, то така робота проводиться", – заявив він.

Початкову інформацію оприлюднив колишній військовополонений Віктор "Лелека" Лахно. За його словами, цей військовий також був причетний до побиття бійців "Азову" і хотів отримати російське громадянство.

Юсов запевнив, що всі підозри перевіряються належним чином, і ГУР здійснює необхідні заходи для з’ясування обставин.

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

У середу, 17 липня, відбувся 54-й обмін військовополоненими від початку повномасштабного вторгнення. В Україну вдалося повернути 95 захисників. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.

Серед них 49 військових ЗСУ, зокрема боєць, який брав участь у спецоперації для допомоги заблокованим підрозділам у Маріуполі, добровільно погодившись летіти в оточене місто гвинтокрилом. Ба більше, йдеться і про двох військових з Повітряних сил.

Окрім того, вдалося повернути 10 військових моряків, 7 бійців Сил територіальної оборони, 5 прикордонників, 21 нацгвардійця, 2 бійців з Державної спеціальної служби транспорту і 1 оборонця із добровольчого формування територіальної громади.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus