Українці скаржаться на валюту від ПриватБанку

Українці скаржаться на валюту від ПриватБанку
Українці скаржаться на валюту від ПриватБанку

Клієнт ПриватБанку поскаржився на видачу старих купюр замість нових у відділенні, після чого банк пообіцяв провести перевірку та розібратися в ситуації. А також наголосив, що банк видає лише валюту, яка відповідає вимогам Національного банку України (НБУ).

Про це стало відомо зі скарги клієнта на спеціалізованому форумі Мінфін.

 "Замовив валюту на відділення, прямо переді мною у касу зайшов невідомий чоловік, касир закрила вікно, сказала зачекати. Однак я чув усю їх розмову. "2006 будете брати", "нові але з печатками теж не будете брати?" і.т.д. Після цього коли він пішов, каса відкрилась і звісно мені касир запропонувала лише старий хлам", – йдеться у повідомленні.

ПриватБанк оперативно відреагував на скаргу клієнта, пообіцявши провести перевірку та розібратися в ситуації. Та наголосив, що банк приймає і видає тільки таку валюту, яка відповідає вимогам НБУ та вважається платіжною не тільки на території України, а і в інших країнах відповідно ознак зношеності. 

Якщо клієнта не влаштовує валюта, яку привезли, можна отримати кошти в гривні або перезамовити на іншу дату. Якщо інші установи відмовляються прийняти у клієнта готівку, спираючись на рік, можна поскаржитись в Національний банк.

Читайте по темі: Україна завершила реструктуризацію держборгу: Він скоротився на 9 мільярдів доларів

Пояснення щодо неприйнятних банкнот

В Україні існують певні правила щодо приймання банкнот, які можуть впливати на їх обіг. Згідно з роз’ясненням Національного банку України (НБУ), банки, магазини та інші юридичні особи не мають права приймати банкноти гривні, що:

  • пошкоджені вогнем, водою, різними рідинами або хімікатами тощо, площа яких під час приймання та оброблення може стати меншою ніж 55% початкової площі банкноти;
  • пошкодження двох або більшої кількості банкнот призвело до їх склеювання (спікання), і пред’явнику банкнот не рекомендується самостійно порушувати цілісність групи склеєних банкнот;
  • забруднені хімічними та радіоактивними речовинами, будь-якими токсичними органічними субстанціями, що впливають або можуть негативно впливати на здоров’я людини.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus