НАБУ завершило слідство щодо "слуги народу" Трубіцина

НАБУ завершило слідство щодо "слуги народу" Трубіцина
НАБУ завершило слідство щодо "слуги народу" Трубіцина

Антикорупційні органи завершили розслідування щодо депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників, яких підозрюють у проханні хабаря за призначення визначеної людини на посаду заступника директора, а надалі – директора КП "Житній ринок".

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"У березні 2021 року депутат Київради після "співбесіди" з кандидатом у приміщенні власного антикварного магазину завуальовано повідомив, що вартість призначення становить 30 тис. дол. США. При цьому помічник депутата уточнив, що ця сума передбачає суто призначення на посаду, а надалі розрахунки будуть відбуватись залежно від ситуації", - йдеться в повідомленні.

У червні 2024 року Трубіцину, його експомічнику та наближеній особі повідомили про підозру.

Щодо депутата здійснювалось спеціальне досудове розслідування у зв’язку з його перебуванням у міжнародному розшуку з червня 2023 року.

Читайте по темі: Проректора приватного столичного університету затримали на хабарі у $2000

У НАБУ нагадали, що з листопада 2022 року Трубіцин разом із 5 спільниками перебуває на лаві підсудних у справі щодо одержання 1,39 млн грн неправомірної вигоди за розміщення у столиці точок сезонної пересувної торгівлі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що спійманий на хабарі Трубіцин не прийшов до суду, тому що вже втік з України, попри "електронний браслет".

Також головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомляв, що "слугу народу" Трубіцина раніше судили за підробку документів.

У ГУР МО раніше також підтвердили інформацію "Схем" про те, що депутат Київради Владислав Трубіцин, який наразі є обвинуваченим у справі про хабарництво і вже двічі не з’являвся на засідання Вищого антикорупційного суду, зміг виїхати за кордон у травні завдяки листу за підписом керівника ГУР Кирила Буданова, проте зазначили, що це була ініціатива "іншої структури". 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus