Повідомлено про підозру "міністру транспорту ДНР"

Повідомлено про підозру "міністру транспорту ДНР"
Повідомлено про підозру "міністру транспорту ДНР"

Так званому міністру транспорту "ДНР" повідомлено підозру через будівництво залізничних шляхів для перекидання ворожих військ на передову.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Мова йде про колишнього очільника головного управління автодоріг у Нижньогородській області Російської Федерації - Володимира Тужиліна. У травні 2023 він очолив так зване "Міністерство транспорту "ДНР".

На цій "посаді" підозрюваний займається будівництво нових транспортних шляхів для перекидання військ ворога з Ростовської області в Україну. Залізнична лінія проходитиме з території Росії у напрямку Донецька.

Будує залізницю для ворога. Повідомлено про підозру "міністру транспорту ДНР" eiqehixqiqkeroz

Зокрема Тужилін організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом та Мелітополем. Ворон планує використовувати цей маршрут в якості альтернативи для перекидання своїх військ до Криму та на передову південного фронту.

Тужиліну заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Читайте по темі: СБУ викрила російського агента, який шпигував за ЗСУ на Покровському напрямку

"Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території на сході нашої держави. Служба безпеки встановила місце перебування зловмисника і проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності", - додає СБУ.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus