У Польщі автобус із українцями потрапив у страшну ДТП

У Польщі автобус із українцями потрапив у страшну ДТП
У Польщі автобус із українцями потрапив у страшну ДТП

У Польщі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю машини дорожньої служби та автобуса, в якому перебували громадяни України. Внаслідок аварії 9 людей отримали поранення.

П’ятеро людей перебувають у тяжкому стані. Про це повідомляє польське видання RMF24.

ДТП сталося на автомагістралі А2 у Свебодзінському повіті. До лікарні з місця події було доставлено 9 осіб, зокрема діти. П’ятеро постраждалих отримали тяжкі травми. Діти входять до числа найбільш потерпілих.

Аварія сталася між розв’язками Тожим та Йорданово. Представник поліції Свебодзіна Марцін Ручинський повідомив, що автобус врізався в машину дорожньої служби, на якій був попереджувальний знак про звуження проїжджої частини в результаті ремонту дорожнього покриття.

Після зіткнення автобус, у якому було дев’ять громадян України, перекинувся. Серед пасажирів було четверо дітей віком 2, 3, 4 та 15 років.

Читайте по темі: У всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні стався збій

Польські поліцейські повідомили, що постраждали лише люди, які їхали в автобусі. Згодом правоохоронці з’ясовуватимуть причини події. Проте вже зараз відомо, що водій автобуса був тверезий.

Маршрут у напрямку селища Швецько перекрито. Організовано тимчасовий об’їзд на Національну дорогу 92.

У свою чергу, громадяни Польщі в коментарі до повідомлення про ДТП на Facebook-сторінці поліції Свебодзіна обурилися діями дорожньої служби. Люди заявили, що подібні ДТП вже траплялися на цій ділянці траси та звинуватили у трагедіях дорожні служби, які намагаються заощаджувати гроші.

Поляки навели приклад Німеччини, де на аварійній смузі перед будівництвом стоять 2-3 дорожні авто, які інформують про ремонт, а лише потім смугу перекривають. При цьому вони заявили, що у Польщі водії часто не встигають зреагувати на попередження про ремонтні роботи та змушені змінювати смугу руху на ділянці траси, де дозволена швидкість може досягати 140 км/год.

У Польщі автобус із українцями потрапив у страшну ДТП: серед важкопоранених – діти. Фото qhiqqxihzikroz
У Польщі автобус із українцями потрапив у страшну ДТП: серед важкопоранених – діти. Фото

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus