Правоохоронці ідентифікували окупанта, який знущався із цивільних на Миколаївщині

Правоохоронці ідентифікували окупанта, який знущався із цивільних на Миколаївщині
Правоохоронці ідентифікували окупанта, який знущався із цивільних на Миколаївщині

Російський військовослужбовець Аліхан Кушхов, 1992 р.н., підозрюється у порушенні законів і звичаїв війни.

За текстом підозри, йдеться про події червня-жовтня 2022 року на території Снігурівської міської територіальної громади Баштанського Миколаївської області.

Кушхов на момент скоєння злочину був командиром відділення 2 розвідувального взводу 1 розвідувальної роти 205-ї окремої  мотострілецької козачої бригади збройних сил РФ.

Так, 2 червня 2022 року Кушхов із групою невстановлених солдатів РФ під приводом «фільтраційних заходів» і пошуків колишніх учасників АТО затримали двох цивільних мешканців, забрали їх із собою у невідомому напрямку і помістили в підвалі. Через годину підвал відкрили і потерпілих повезли на територію Херсонської області для подальшого утримування і допитів.

5 вересня 2022-го Кушхов з іншими російськими військовими затримали цивільну мешканку села і допитували, чи правда, що її син служить у Збройних силах України.

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

Жінку зачиняли в гаражі, били кулаками і прикладами автоматів, стріляли біля її ніг. Щоб потерпіла зізналася, що її сини служить у ЗСУ, один із окупантів психологічно тиснув і погрожував, що її згвалтують усі російські військові, які є в будинку. Кушхов під час цієї розмови тримав жінку на руку. Таке спілкування тривало близько години, після чого потерпілу відвезли додому і продовжили допит там. Після цього випадку жінка з родиною з міркувань безпеки виїхала до іншого населеного пункту.

4 жовтня 2022 року Кушхов із групою осіб приїхали до приватного будинку із наперед визначеною метою затримати неповнолітнього хлопця, який там мешкав, але не застали його вдома. Через деякий час, дізнавшись, що його шукали, юнак сам на вулиці підійшов автомобіля, в якому сидів Кушхов і ще один військовослужбовець. Кушхов наказав молодому чоловікові сісти в машину і відвіз його до будинку, де проживали російські солдати і змусив там прибрати. Коли хлопець перебував у приміщенні, Кушхов підійшов до нього і без причин почав бити долонею по голові і кулаком по тулубу. 

Коли потерпілий завершив прибирати, Кушхов перш ніж відпустити його пригрозив вбивством, якщо надходитиме інформація про його участь у яких-небудь конфліктних інцидентах.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus