Банк American Express почав ліквідацію російського підрозділу

Банк American Express почав ліквідацію російського підрозділу
Банк American Express почав ліквідацію російського підрозділу

Американський банк American Express подав заяву про ліквідацію російського підрозділу

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У травні розпорядження, яке дозволяє це зробити, підписав президент Росії Володимир Путін. Московське представництво банку вперше відкрили у 1916 році, воно працювало без перерви з 1957 року.

American Express стане першим іноземним банком, який пішов з російського ринку за новими правилами, введеними для іноземних компаній після російського вторгнення в Україну. З серпня 2022 року іноземні компанії з країн, що приєдналися до санкційного режиму проти Росії, зобов’язані узгоджувати з Москвою будь-який спосіб відходу з російського ринку, зокрема через ліквідацію бізнесу.

До 2022-го близько 60% російського туристичного бізнесу використовували послуги банку для бронювання готелів і квитків на транспорт. Після початку лютневого вторгнення Росії в Україну банк перестав проводити операції клієнтів із Росії та Білорусі, але зберігав своє представництво у Москві.

Читайте по темі: Deep State: ЗСУ відновили позиції біля Липців та в Нелипівці

До цього American Express йшов з російського ринку в 1918 році, через революцію. Знову представництво було відкрито у 1957 році, через кілька років після смерті Йосипа Сталіна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus