Внаслідок ворожих обстрілів фіксуються нові знеструмлення у трьох областях

Внаслідок ворожих обстрілів фіксуються нові знеструмлення у трьох областях
Внаслідок ворожих обстрілів фіксуються нові знеструмлення у трьох областях

Станом на ранок 22 липня унаслідок ворожих обстрілів є нові знеструмлення у Чернігівській, Херсонській та Донецькій областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії.

Зокрема, у Донецькій області під час бойових дій відключалась повітряна лінія. У результаті знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, а також шахта. Під землею перебували 57 працівників, їх вивели на поверхню. Наразі усіх споживачів заживлено.

У Чернігівській області через ворожий обстріл відключалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення 413 побутових споживачів у шести населених пунктах.

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

На Херсонщині внаслідок бойових дій відключено повітряну лінію через обрив проводів. При цьому знеструмлено побутових споживачів.

У Запорізькій області біля високовольтної підстанції також виявлено дрон невстановленого типу. Фахівці викликали ДСНС та поліцію, безпілотник вже прибрали.

Як повідомлялося, уряд розширив перелік об’єктів, на які не поширюватимуться стабілізаційні графіки відключення електроенергії. 

Зокрема, окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, електроенергію не відключатимуть для населених пунктів, а також об’єктів у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та від лінії зіткнення. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus