Зруйнований Маріуполь "відбудовує" компанія з орбіти внука колишнього генпрокурора Росії

Зруйнований Маріуполь "відбудовує" компанія з орбіти внука колишнього генпрокурора Росії
Зруйнований Маріуполь "відбудовує" компанія з орбіти внука колишнього генпрокурора Росії

Ремонтом житлових багатоповерхівок в окупованому та зруйнованому Росією Маріуполі займається російська компанія з орбіти внука колишнього генпрокурора РФ Юрія Чайки.

Про це йдеться у спільному розслідуванні журналістів "Схем" та видання "Бюро".

За даними пропагандистських російських ЗМІ, ремонти підʼїздів, заміну електрощитових, роботи зі скління у місті Маріуполі, зокрема в Орджонікідзевському районі, на вулицях Олімпійській та Азовстальській, здійснює компанія "Премиум", роботою якої не задоволені місцеві мешканці.

Журналісти виявили, що співзасновником ТОВ  "Преміум" (з грудня 2023 року компанія перереєстрована у Луганську за російським законодавством, до цього працювала в Ульяновську в РФ) є громадянин Росії В’ячеслав Кобець.

Кобець – голова правління групи компаній "МБК", що займаються, зокрема, залізничними перевезеннями, торгівлею та будівництвом. У цю групу входить фірма "Первая гранитная мастерская", яка випускає тротуарну та фасадну плитку в Новосибірській області. Бізнес-партнер Кобця в "Первой гранитной мастерской" – Сергій Артемович Чайка.

Читайте по темі: У Маріуполі партизани влаштували диверсію на залізниці

Окупований Маріуполь відбудовує компанія з орбіти внука ексгенпрокурора РФ eiqrtiqzdidqeroz

"Це 22-річний онук колишнього російського генпрокурора Юрія Яковича Чайки. Сергій Чайка є співвласником десяти компаній у Росії, що проводять різноманітну діяльність: це вирощування зернових, надання в оренду транспорту, послуги у сфері дизайну, будівництва та інше", – зазначають розслідувачі.

У власності Сергія, за інформацією з витоків із російської бази ДАІ, – Toyota Land Cruiser 200 та Mercedes-Benz E-Class. У соцмережах він виставляє фото, де позує у кріслі приватного літака, у формі автогонщика та на тлі льодової арени.

Журналісти зазначають, що родина Чайки побудувала бізнес-імперію з інтересами в різних сферах – від соляної промисловості та девелопменту до розвитку міських просторів та вивезення сміття, йдеться у розслідуванні.

Водночас у 2015 році російський "Фонд боротьби з корупцією" оприлюднив розслідування про можливу корупцію серед членів родини генпрокурора Росії Юрія Чайки та інших високопоставлених співробітників прокуратури та щодо побудови ними бізнесу "на здирництві, відкатах і рейдерстві" і зв’язках зі злочинними угрупованнями.

Тоді Юрій Чайка заявив, що розслідування немовби "замовив" британський підприємець Вільям Браудер. Той, у свою чергу, відкинув ці звинувачення. 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Україна повернула з російського полону 115 захисників
Російські загарбники знищили заповідник "Кам’яні Могили" поблизу Маріуполя
15 окупантів загриміли до лікарні: У Маріупольському районі дрон влучив у військовий полігон армії РФ
Вибухи пролунали в окупованому Маріуполі
КП "Київський метрополітен" замовило польські рейки на 17% дорожче в доларах, ніж китайські в січні
У Вишневому замовили ремонт садочку за 43 мільйони з коштовним щебнем та піском
Через зраду, саботаж, обстріли окупантів та мародерство були втрачені десятки тисяч музейних експонатів у Маріуполі
На Одещині 2 дитячі садки відремонтує фірма, якою володіє 20-річна студентка, — ЗМІ
Андрющенко розповів подробиці масштабної пожежі біля нової військової бази росіян в Маріуполі
У Польщі чоловік скинув з даху на голову 18-річному українцю 30-кілограмовий газовий котел

Коментарі:

comments powered by Disqus