У Івано-Франківську суд виніс вирок убивці студентки з Болгарії

У Івано-Франківську суд виніс вирок убивці студентки з Болгарії
У Івано-Франківську суд виніс вирок убивці студентки з Болгарії

Івано-Франківський міський суд визнав громадянина Туркменістану винним у вбивстві студентки з Болгарії Дишлі Елі Зії

Про це йдеться у вироку суду, передає "Еспресо.Захід".

Чоловік свою вину заперечив

Так, згідно з матеріалами справи, чоловік суді заперечив свою вину. Утім, суд визнав його винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні дівчині, що спричинило її смерть, а також у зберіганні наркотиків без мети збуту.

Громадянину Туркменістану призначили 10 років у в’язниці та один рік у виправному центрі. Водночас суд звільнив його від другого покарання через закінчення термінів давності. Строк ув’язнення громадянина Туркменістану обчислюватимуть з часу його затримання. Також до цього терміну зарахували час, який він відбув під вартою під час розгляду справи, - з 13 червня 2017 року до 24 липня 2019 року. Згідно зі ст. 72 Кримінального кодексу України, один день попереднього ув’язнення відповідає двом дням позбавлення волі.

Вбивство болгарської студентки на Франківщині

Читайте по темі: Болгарський уряд обіцяє боротися з мафією на своїх кордонах

Обвинувачений та Дишлі Елі Зія навчалися на факультеті стоматології в Івано-Франківському національному медичному університеті. Як встановило слідство, 31 травня 2017 року між ними виник конфлікт. 

"Обвинувачений взяв предмет циліндричної форми зовні схожий на палицю, та маючи бажання провчити потерпілу, будучи в стані гніву, наніс останній ряд ударів в різні ділянки тіла, різного ступеня тяжкості та один з таких ударів, в ділянку голови, носив ознаки, тяжкого тілесного ушкодження, який через певний проміжок часу, призвів до смерті потерпілої", - йдеться у матеріалах справи.

Що розповів свідок у справі

За словами іншого іноземного студента Івано-Франківського медичного університету, він товаришував з потерпілою та обвинуваченим. Напередодні загибелі дівчини, 31 травня 2017 року, він прийшов у квартиру, яку винаймав чоловік, і побачив у Зії синець на переніссі та травмовану руку.

"Зрозумівши, що між потерпілою та обвинуваченимвиник конфлікт, він вирішив покинути приміщення квартири. Наступного дня, після обіду, до нього зателефонував обвинувачений та запропонував разом вжити алкоголь на що він, свідок, погодився. Обвинувачений придбав пляшку коньяку і вони разом, на таксі, поїхали за місцем проживання останнього. Коли зайшли до помешкання то спальня була зачинена. Пройшли на кухню, потерпілої там не було. Обвинувачений пішов до спальні, після чого повідомив, що потрепіла - мертва. Свідок налякався, однак підійшов до дверей спальні та не наближаючись до ліжка, побачив тіло потерпілої. Обвинувачений розповів, що між ним та потерпілою виник конфлікт, остання послизнулась у ванній кімнаті та від отриманого удару втратила свідомість, він намагався врятувати. Просив допомогти сховати тіло потерпілої, на що свідок погодився, під тиском обвинуваченого, оскільки злякався, що його звинуватять у смерті потерпілої, фактично ставши заручником ситуації. Обвинувачений запропонував заховати тіло потерпілої в одному із віддалених населених пунктів Івано-Франківської області. Пішов до спальної кімнати, та самостійно переодягнув тіло потерпілої в її ж одяг, після чого, обвинувачений запропонував помістити останню в валізу, яка була заготовлена заздалегідь та пригнувши тіло потерпілої, помістив у валізу, попередньо обмотав в ковдру. Під час того, як допомагав поміщати тіло у валізу, зауважив, що в потерпілої був розбитий ніс, рука нижче ліктя була синя, а нога вивернута в коліні, наче зламана. Після чого, він, погоджуючись на пропозицію занурити тіло разом із чемоданом в одній із водойм населених пунктів Івано-Франківської області, запропонував поїхати до с.Світанок, що в Рогатинському районі. Обвинувачений замовив службу таксі та оплатив за проїзд. Зануривши тіло з чемоданом у водоймі, обвинувачений запропонував речі потерпілої, серед яких були також 2 телефони закопати окремо, в лісі", - зазначається у вироку суду.

Передісторія

У 2017 році на території Рогатинського району поліцейські знайшли труп жінки, в якому опізнали зниклу 31 травня студентку-стоматологиню з Болгарії Дишлі Елю Зію. Дівчина була зареєстрована у гуртожитку, але проживала у квартирі свого співмешканця - хлопця з Туркменістану, також студента ІФНМу, 1988 р. н. 

У ставку в селі Світанок Рогатинського району виявили валізу, у якій було тіло потерпілої. Медики встановили, що смерть дівчини наступила від черепно-мозкової травми. Окрім того, виявлено переломи рук, ніг. "Співмешканця затримали", - розповіли у поліції. Його підозрюють в умисному вбивстві (ст. 115 ККУ). 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

В Івано-Франківську під час тривоги у вікно закладу влучив невідомий предмет
У Запорізькій області солдат отримав 5 років ув’язнення за викрадення броньовика MaxxPro
За напад на бурштинокопачів на Рівненщині вісьмох чоловіків ув’язнили на 7,5 років
Вибух пролунав в Івано-Франківську
Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1,2 мільйона гривень застави
На кордоні затримано іноземця, засудженого до 5 років за незаконне переправлення чоловіків до Словаччини
Жительці Сумщини, яка розголошувала позиції ЗСУ дядьку з Курської області, збільшили тюремний строк до 5 років
Експосадовицю засуджено за незаконне привласнення та розтрату майже ₴1,2 мільйона бюджетних коштів
Коригувальник російських ударів по ЗСУ на Покровському напрямку отримав 15 років тюрми
У порту Болгарії перехопили майже пів тонни героїну

Коментарі:

comments powered by Disqus