Операція України в Курській області не призведе до перемоги у війні, але посилить тиск на Путіна, – ISW

Операція України в Курській області не призведе до перемоги у війні, але посилить тиск на Путіна, – ISW
Операція України в Курській області не призведе до перемоги у війні, але посилить тиск на Путіна, – ISW

Операція українських військ у Курській області РФ не має довгострокових територіальних цілей. Водночас вона може створити оперативний та стратегічний тиск на російські сили на всьому театрі воєнних дій.

Також бойові дії на території РФ змушують окупантів передислокувати сили з інших місць на фронті та ускладнюють логістику. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Українські офіційні особи публічно заявили, що Київ не зацікавлений в утриманні території в Курській області у довгостроковій перспективі і прагне частково захистити себе від російських ударів. Операція ЗСУ у Курській області вже створила оперативний та стратегічний тиск загарбників. Наступні фази бойових дій у Росії, ймовірно, створять ще більший тиск на диктатора Володимира Путіна.

Росія перекинула резерви до Курської області, які вона мала намір залучити для проведення наступальних операцій на сході України протягом найближчих місяців. Передислокація російських військ та виділення елементів оперативних резервів дозволили російським військам уповільнити швидкі українські успіхи в Курській області і почати стримувати масштаби просування.

Експерти наголосили, що стримування є лише першою і, ймовірно, найменш ресурсомісткою фазою російської відповіді у Курській області. Путін та Кремль майже напевно спробують повернути собі територію в Курській області, яку захопили українські війська, оскільки операція стане стратегічним ударом по Кремлю.

Читайте по темі: Сили ППО вночі збили 44 ворожі «Шахеди»

Українська операція в Курській області також змусила Путіна ухвалити рішення щодо довгострокових стратегічних потреб захисту тисячокілометрового міжнародного кордону з північним сходом України. Путін, ймовірно, накаже російському військовому командуванню розглянути потреби у живій силі та матеріальних засобах для захисту міжнародного кордону. Російським військовим доведеться розглянути потреби у живій силі та матеріальних засобах для захисту міжнародного кордону в рамках свого плану кампанії по всьому театру бойових дій, що накладе довгострокові обмеження на оперативне планування, з якими Росія раніше не стикалася.

Операція України в Курській області не призведе до перемоги у війні, але посилить тиск на Путіна – ISW eiqrqiqdikroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus