Суд пом’якшив запобіжник обвинуваченому у вбивстві дніпровського авторитета Хомича

Суд пом’якшив запобіжник обвинуваченому у вбивстві дніпровського авторитета Хомича
Суд пом’якшив запобіжник обвинуваченому у вбивстві дніпровського авторитета Хомича

Жовтневий районний суд міста Дніпропетровська змінив запобіжний захід з безальтернативного тримання під вартою на арешт з можливістю звільнення на волю під заставу в розмірі 454,2 тис. грн. 32-річному уродженцю Родинського Микиті Сніцару, якого обвинувачують в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України) та дотичність до скоєння з корисливих мотивів зухвалого замовного вбивства групою осіб (п.п.6, 11, 12 ч.2 ст.115 КК України) Віктора Хомича - кримінального авторитета зі складу так званого "ОЗУ Кошляка". Відповідне рішення 5 серпня 2024 року постановила колегія служителів Феміди у складі головуючого судді Олександра Батуєва та суддів-учасників - Діни Покопцевої і Вадима Гончаренко.

З його тексту випливає: підставою для пом’якшення запобіжника Сніцару суд та надання йому альтернативи в якості внесення застави для звільнення на волю "враховуючи тривалість розгляду кримінального провадження та тривалість перебування обвинуваченого під вартою".

Сніцар - один трійці фігурантів історії розстрілу авторитета Хомича на подвір’ї його будинку на Кодацькому узвозі в Дніпрі, що був скоєний влітку 2018 року. За результатами понад трирічного розслідування справи, восени 2021 року силовики затримали Микиту Миколайовича, а також ще двох достойників - Володимира Кардаша (вважається безпосереднім виконавцем вбивства) та організатора ліквідації авторитета - Сергія Самарського на прізвисько "Самара".

 eiqriqrqidtzroz

Тоді молодиків помістили під варту, однак наприкінці грудня 2021 року в Бабушкінському палаці правосуддя Дніпра не дійшли руки до вирішення питання щодо продовження термінів дії запобіжних заходів. Як наслідок, трійця підозрюваних опинилася на волі та, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, зникла з радарів.

Читайте по темі: Побиття ветерана у Смілі: підозрюваному обрано запобіжний захід

Тільки в жовтні 2022 в Києві за підозрою в скоєнні іншого злочину "спакували" "Самару", Сніцар опинився в кайданках в липні 2023 року, розшук Кардаша триває й понині. Розгляд обвинувачень на адресу Самарського та Сніцара в дотичності до ліквідації Віктора Хомича по суті відбувається окремо. У провадженні відносно Сніцара наразі триває стадія допиту свідків.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus