НАБУ встановило нових учасників розкрадання на Южно-Українській АЕС

НАБУ встановило нових учасників розкрадання на Южно-Українській АЕС
НАБУ встановило нових учасників розкрадання на Южно-Українській АЕС

Детективи Національного бюро та прокурори САП встановили двох нових учасників схеми розкрадання 12,3 млн. гривень при закупівлі систем кондиціювання для «Південно-Української АЕС».

Як повідомляє бюро, це фінансовий директор та керівник двох компаній. Їм повідомили про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК. Оновлено також підозри раніше встановленим учасникам схеми, а саме її організатору (фактичному керівнику двох компаній) та начальнику управління ВП «Південно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».

За даними слідства, начальник управління протягом 2011-2012 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі систем промислового кондиціювання, які проводять атомну електростанцію. Обладнання поставили за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 12,3 млн. гривень. Детективи повідомили чиновника про підозру ще у липні 2021 року. Йому інкримінували злочин за ч. 5 ст. 191 КК.

У ході слідства детективи встановили причетність до скоєння злочину ще двох осіб, а саме фінансового директора одного з підприємств, що забезпечив фінансування злочинної схеми, та керівника двох юридичних осіб, що сприяло завищенню вартості обладнання, що поставлено на АЕС.

Слід зазначити, що це вже другий виявлений факт корупції на ВП «Південно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом». Перший стосувався заподіяння службовцями держпідприємства збитків майже 28 млн грн при закупівлі електрощитового обладнання. Справу за звинуваченням 17 осіб розглядають у ВАКС.

Таким чином, загальна сума збитків підприємству за двома епізодами становить понад 40 млн гривень.

368.media

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus