Апеляційна палата залишила відстороненим керівника Маріупольського порту Барського

Апеляційна палата залишила відстороненим керівника Маріупольського порту Барського
Апеляційна палата залишила відстороненим керівника Маріупольського порту Барського

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила відстороненим Ігоря Барського від посади виконувача обов’язків директора державного підприємства «Маріупольський морський торговельний порт». Його підозрюють у розтраті 13,92 млн грн.

Таке рішення 15 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив відсторонення Барського від посади. Його захисник подав апеляційну скаргу.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Барського – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 1 липня 2024 року – без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора передав до НАБУ справу директора Маріупольського порту. Як встановило слідство, у лютому 2022 року між Маріупольським портом та приватною фірмою укладено договір на додаткові роботи з будівництва спеціалізованого перевантажувального комплексу зернових вантажів. Попри вторгнення росії та масовані обстріли Маріуполя директор порту вирішив сплатити підрядній організації фактично не відпрацьовані за договором кошти. На думку слідчих, посадовець надав вказівки підлеглим працівникам готувати фіктивні документи. При цьому їх оформлювали «задніми числами» - вже після закінчення строків дії договору.

Читайте по темі: Посадовці Запорізької облради підозрюються у хабарі на 650 тисяч на тендерах лікарні

У період з жовтня по грудень 2022 року на підставі підписаних керівником порту актів нібито виконаних робіт підрядник незаконно отримав від держпідприємства понад 13,92 млн грн. Нещодавно у цій справі продовжили слідство.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus