Трьох осіб, які завдали збитків Павлоградському хімзаводу, судитимуть, - САП

Трьох осіб, які завдали збитків Павлоградському хімзаводу, судитимуть, - САП
Трьох осіб, які завдали збитків Павлоградському хімзаводу, судитимуть, - САП

До суду скерували справу Павлоградського хімічного заводу, у якій фігурують троє осіб, що організували схему відмивання коштів.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, зловмисникам пред’явили обвинувачення у реалізації схеми заволодіння коштами заводу. Також на майно підозрюваних наклали арешт на загальну суму більш ніж 55 млн грн.

За даними слідства, у 2015-2016 роках один з керівників ПХЗ, яке перебуває у сфері управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та є ключовим підприємством для оборони та безпеки, вступив у змову з бенефіціарним власником приватної компанії під час закупівлі вимірювальних приладів за завищеними цінами. 

Відповідно до договору, після отримання 40% передплати приватна компанія мала поставити вимірювальні прилади, але попри наявність товару не робила цього через зниження курсу національної валюти. Тож виконання договору припинили, а у тендері на нового постачальника забезпечили перемогу тієї ж компанії, яка врешті-решт поставила прилади, але вже за завищеними цінами. При цьому підробили документи на митниці, а також тендерні документи.

В результаті завод переплатив за продукцію 2,3 млн грн та зазнав додаткових збитків у розмірі 853 тис. грн у зв’язку з упущеною вигодою.

Читайте по темі: Посадовці Запорізької облради підозрюються у хабарі на 650 тисяч на тендерах лікарні

У прокуратурі додали, що під виглядом оплати за агентські послуги компанія-постачальник перевела 43,5 тисячі євро на закордонний рахунок компанії дружини генерального директора ПХЗ, зареєстрованої на Маршаллових Островах.

Під час досудового розслідування НАБУ і САП скерували запити про міжнародну правову допомогу до 12 іноземних юрисдикцій, зокрема, Князівства Ліхтенштейн, Латвії та Чехії. Отримані відповіді лягли в основу доказової бази сторони обвинувачення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus