Україна відновила залізничне сполучення з Молдовою в обхід Придністров’я

Україна відновила залізничне сполучення з Молдовою в обхід Придністров’я
Україна відновила залізничне сполучення з Молдовою в обхід Придністров’я

Роботи з відновлення залізниці від Березино до Басарабяски між південною частиною Одеської області та Молдовою завершено.

Рух поїздів по відновленій ділянці, яка йде в обхід самопроголошеного Придністров’я, розпочнеться 22 серпня, повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спіну, пише "Пасажирський транспорт".

Ремонт колій завдовжки 23 кілометри тривав рекордно короткий термін – трохи більше місяця. Планувалося, що цю залізницю відбудують до початку осені.  

Південна частина Одеської області отримає більш якісне залізничне сполучення як чинною ділянкою від Білгорода-Дністровського до Ізмаїла, так само й до порту Рені.

Залізницю було розібрано ще 1997 року. Технічно її відновлення потребувало будівництва 23 кілометрів колії, з яких трохи більше 1 км проходить територією Молдови та майже 22 км – територією України.  

Нагадаємо, 24 червня 2022 року профільні відомства України та Молдови підписали меморандум, який передбачає запуск залізничного руху від Басарабяски до Березино в Одеській області та далі до осені 2022 року.

Обсяги вантажоперевезень залізницею України у липні зросли на 9%, до 10,3 млн тонн. З них 6,2 млн тонн (+10,5%) – внутрішні перевезення, 3,4 млн тонн (+9%) – експорт та майже 600 тис. тонн (+4%) – імпорт.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus