У Туреччині помер злодій в законі "Антимос"

У Туреччині помер злодій в законі "Антимос"
У Туреччині помер злодій в законі "Антимос"

У четвер, 15 вересня 2022 року, у віці 65 років пішов з життя Антимоз Кухілава, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Антимос"/"Антик"/"Дідусь".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, серце одного з найпотужніших та "медійно-відомих" представників еліти злочинного світу України перестало битися в одній з лікарень турецької Анталії. Згідно версії, до якої схиляються співрозмовники автора цих рядків, причиною смерті достойника вважається загальне погіршення стану здоров’я "Антимоса", до якого могли призвести як поважний вік, так і відлуння його схильності (буцімто, колишньої) до згубних звичок.

"Це не афішувалося, але десь півтора роки тому "Антика" було госпіталізовано, йому робили операцію з видалення кісти в голові. Плюс суттєво давалися взнаки інші болячки", - зазначає інсайдер Dетектив-Info.

Як би там не було, але 16 вересня віддати шану померлому "злодію в законі" з так званого "сухумського клану" прямо на територію медичного закладу прибуло декілька його знайомих та близьких. Що ж стосується офіційної церемонії прощання та поховання Кухілави, то вона, як вважається, має відбутися 19 вересня після доправлення тіла кримінального генерала на етнічну Батьківщину.

Нагадаємо, що саме "Антимос", який обрав у якості своєї резиденції Одесу, наприкінці 1990 - на початку 2000-х років вважався одним із найбільш впливових "злодіїв в законі" на вітчизняних теренах. За його протекції/участі відбувалися "коронації" знакових для України достойників як Сергій Мамедов ("Мамед"), Олексій Сальніков ("Льоха Краснодонський"), Полікарпе Джанелідзе ("Полік"), Міндія Горадзе ("Лавасогли Батумський") тощо.

Про ступінь авторитету Кухілави яскраво свідчив і той факт, що саме він став першим за часів незалежності нашої держави кримінальним генералом, який навесні 2008 року дав публічне інтерв’ю вітчизняним журналістам.

 qhiqquiduidedroz

У цій розмові з кореспондентом видання "Сьогодні" "Антик", зокрема, розмірковував стосовно потенційних якостей достойників, які прагнуть досягти верхівки кримінального Олімпу та найвищої сходинки в злочинній ієрархії. За його словами, такий претендент "має бути гарним психологом, оскільки провідна його місія - виступати третейським суддею у різних суперечках та "непонятках".

"А для цього обов’язково потрібно чудово розбиратися в людях. Непогано бути освіченою людиною. Я, наприклад, багато читаю, а школу свого часу закінчив усього з двома четвірками. Та й те, одну з них поставила мама-вчителька", - пояснював Кухілава.

Зауважимо, що ані така "медійна відкритість", ані здійснення в середині "нульових" легалізації "злодія в законі" на українських теренах (шляхом отримання вітчизняного громадянства в 1996 році), не допомогли "Антимосу", коли за нього щільно взялися працівники УБОЗу. У травні 2009 року силовики домоглися визнання його паспорту з тризубом недійсним, після чого - здійснили депортацію Кухілави.

Очікувалося, що після цього "Антику" загрожує притягнення до кримінальної відповідальності та в’язниця в Грузії. Втім, достойнику вдалося оперативно вийти сухим з води, після чого він перебрався на берег Босфору, але продовжував (як подейкували, через свого сина) тримати руку на пульсі за окремими делікатними процесами в Україні. Побічним свідченням цього вважається ще одне його спілкування з журналістами вітчизняного телеканалу "1+1".

(Фрагмент спілкування злодія в законі "Антимоса" з журналістом  - з 46 хвилини відео)

На початок 2017 року припадає остання гучна згадка про "Антимоса" в контексті його українських звитяг. Тоді "злодій в законі" (який на той час вже давно мав на руках рішення суду про поновлення його паспорту громадянина України) ненадовго прибув до Одеси, що визнавали місцеві силовики.

Згідно однієї з версій, реакцією вітчизняної правоохоронної системи на такий "камбек" з боку Кухілави стала "реанімація" кримінальних справ щодо обставин документування Антимоза Хухутовича паспортом з тризубом. За інформацією автора цих рядків, йшлося щонайменше про два провадження.

Доля одного з них ніяким чином не простежується в нетрях відкритої частини судового реєстру. Що ж стосується другого, то як раніше вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, воно стосується заслуженого тренера України з вільної боротьби Василя Златова. Останньому закидають підробку документів (ч.1 та ч.4 ст.358 КК України) на користь "Антимоса", завдяки чому "злодій в законі" в 90-х роках незаконно отримав український паспорт. Розгляд цієї історії триває й понині.

Навесні 2021 року Антимоза Кухілаву як громадянина України було внесено до переліку кримінальних елементів, відносно яких застосовано санкції РНБО, під №554. Відповідні обмеження "злодій в законі", на відміну від чималої кількості "колег по цеху", у судовому порядку не оскаржував. До святкування свого 66-го дня народження він не дожив трохи більше півмісяця.

detective-info

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus