Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання в Тихому океані, - WSJ

Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання в Тихому океані, - WSJ
Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання в Тихому океані, - WSJ

Росія проведе спільні військово-морські навчання з Китаєм, щоб компенсувати свою ізоляцію, в якій вона опинилася через санкції Заходу.

Про це пише The Wall Street Journal.

Журналісти пишуть, що Міністерство оборони РФ у своєму повідомленні про початок навчань спеціально наголошує на тому, що захід спрямований на зміцнення боєздатності Росії та Китаю щодо спільного протистояння загрозам на морі.

У Міноборони РФ повідомили, що навчання триватимуть із 21 по 27 грудня в акваторії Східно-Китайського моря. Загін кораблів, серед яких флагманський ракетний крейсер Тихоокеанського флоту "Варяг", фрегат "Маршал Шапошников" вже вийшов з Владивостока.

Повідомляється, що активна частина навчань включатиме спільні ракетно-артилерійські стрільби з повітряних та морських цілей, а також відпрацювання спільних протичовнових дій із практичним застосуванням зброї.

Як пишуть журналісти, Пекін і Москва не є офіційними дипломатичними союзниками, проте лідер Китаю Сі Цзіньпін став найвпливовішим прихильником Путіна, оскільки хоче захистити авторитарну систему КНР.

У матеріалі сказано, що Сі публічно намагався дистанціюватись від Москви, проте утримувався від сильної критики Путіна. Офіційні особи у Пекіні висловили підтримку позиції Росії на користь "справедливого врегулювання конфлікту" з Україною.

Видання пише, що Сі Цзіньпін доручив своєму уряду налагодити тісніші економічні зв’язки з Росією. Кремль підтримав КНР на тлі його напружених відносин із США через Тайвань.

Повідомляється, що в Китаї не розголошують інформацію про спільні військово-морські навчання з Росією. Однак у РФ заявили, що з китайської сторони в навчаннях візьмуть участь два есмінці, два патрульні кораблі, корабель комплексного постачання та дизельний підводний човен. Крім того, з обох сторін у навчаннях будуть задіяні літаки та гелікоптери морської авіації.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus