Війська Китаю та Білорусі біля кордону з Україною та Польщею відпрацювали захоплення аеропорту

Війська Китаю та Білорусі біля кордону з Україною та Польщею відпрацювали захоплення аеропорту
Війська Китаю та Білорусі біля кордону з Україною та Польщею відпрацювали захоплення аеропорту

Китайські та білоруські війська імітували захоплення аеропорту поблизу кордону з Польщею та Україною у рамках навчань під назвою "Орлиний штурм".

Про це повідомило видання South China Morning Post у п’ятницю, 19 липня.

Спільні навчання з "антитерористичної підготовки", відомі як «Орлиний штурм», відбулися поблизу міста Брест, яке розташоване на протилежному боці кордону з Польщею і лише за 28 км від України. За даними білоруського оборонного відомства, під час цих навчань китайські війська вперше відвідали Білорусь. Тренування відбувалися протягом тижня, з понеділка по п’ятницю.

"Міністерство оборони Китаю повідомило, що війська продемонстрували "хороші технічні та тактичні навички, солідний рівень підготовки та сильний бойовий дух". Китайський командувач Ван Бо заявив, що обидві сторони відпрацьовували "оточення, контроль і переслідування" своїх цілей, а також удосконалили тактику розвідки та блокади", - йдеться в матеріалі.

У середу відбулися спільні навчання з повітряно-наземного бою, що імітували операцію із встановлення контролю над аеропортом, який утримували терористи, за допомогою безпілотників, десантників та сухопутних військ. У повідомленні йдеться, що навчання пройшли "гладко" в результаті "бездоганної координації", "надійної підготовки" і "високого рівня довіри" між двома сторонами.

Читайте по темі: Китай заборонив усиновлення дітей іноземцями

Спільні повітряно-наземні навчання Білорусі та Китаю відбулися лише через кілька днів після декларації Вашингтонського саміту, оприлюдненої лідерами НАТО після їхньої зустрічі в столиці США, в якій поглиблення партнерства Китаю з Росією назвали предметом "глибокого занепокоєння" альянсу.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus