Стало відомо, які бази РФ використовує для бомбардувальників, що знищують Україну

Стало відомо, які бази РФ використовує для бомбардувальників, що знищують Україну
Стало відомо, які бази РФ використовує для бомбардувальників, що знищують Україну

Удари ЗСУ по авіабазах країни-агресора Росії стали ключовим механізмом для зменшення бомбардувань України. Таким чином ворог змушений запускати літаки з більшої відстані, що значно ускладнює атаки по мирних українських містах.

Росія не припиняє своїх намірів знищувати українські території з неба, тож будує нові аеродроми у прикордонних районах, як от недалеко від Бєлгорода, інформує Associated Press.

Там злітно-посадкову смугу довжиною 2 тисячі метрів почали облаштовувати влітку 2023 року. В українській розвідці також повідомили виданню про використання Росією білоруських територій.

За словами представника ГУР, Білорусь стала "притулком для російських бомбардувальників". Зокрема, представники DeepState на карті показали 10 аеродромів у Білорусі, у тому числі п’ять з них розташовані біля кордону з Україною.

"Загалом карта DeepState показує 51 базу, яку використовує Росія в межах 600 кілометрів (370 миль) від території, контрольованої Україною, у тому числі три на окупованому сході України, шість на незаконно анексованому півострові Крим і 32 у Росії", - йдеться у статті.

Читайте по темі: Хто розміновує українські поля та як не потрапити на шахраїв: Усе про державних, приватних і «чорних» саперів

Видання пояснює, що країна-агресор обирає шлях бомбардування мирних міст України, оскільки не має достатньої кількості сил для окупації східних міст, наприклад, Харкова. Тому стратегія Росії полягає в тому, щоб тероризувати великі населені пункти, аби люди звідти виїжджали.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus