Хто в КРАІЛ зриває розгляд питання Pin-UP?

Хто в КРАІЛ зриває розгляд питання Pin-UP?
Хто в КРАІЛ зриває розгляд питання Pin-UP?

Мої співрозмовники з КРАІЛ повідомляють, що Голова комісії Іван Рудий дуже ображається, що в публікаціях про Pin-UP я дорікаю лише йому.

Вимушений визнати, що частково Іван Тарасович правий.

Звісно, як Голова КРАІЛ він впливає на певні процеси в комісії, але «пікантні» питання все ж таки вирішуються іншими людьми.

Одним з ключових людей в КРАІЛ, через якого заходять команди з зовнішнього світу, є «хворобливий хлопчик» - Євген Яхній.

Саме так назвав Яхнія Голова фінансового комітету Гетманцев, коли той зірвав надважливе засідання комісії 1 серпня, де як раз мали розглядати питання позбавлення Pin-UP ліцензії за зв’язок з росією на підставі листа СБУ  від 11.11.2022 №5/7/1/4-18316дск.

Цікаво, що це було перше засідання комісії після багатомісячного простою, оскільки КРАІЛ не вистачало кворуму і багато місяців комісія не працювала.

Саме з появою в КРАІЛ Євгена Яхнія кворум був відновлений, а комісія отримала можливість працювати.

Офіційно його призначення відбулось за квотою Уряду.

07.07.2023 Прем’єр Шмигаль особисто підписав розпорядження про призначення Яхнія членом КРАІЛ із випробувальним терміном на 1 місяць.

Яхній випробувальний термін пройшов на 5+, бо на першому ж засіданні  він дуже тупо зірвав розгляд ключового та анонсованого КРАІЛ питання: «Про позбавлення ТОВ "Укр Гейм Технолоджі" ліцензії».

Яхнію на засіданні рапотово стало зле, йому викликали швидку, кворуму знову немає, засідання закрили. Все.

Наступне засідання відбулося вже за тиждень, 8 серпня, але за цей час в історію втрутились "інші" сили, тому питання розгляду листа СБУ та позбавлення ТОВ "Укр Гейм Технолоджі" ліцензії просто зникло.

Але хто такий цей загадковий Яхній? До потрапляння в КРАІЛ він був засновником і директором компанії платіжного оператора Ікс Пей, співпрацював певний час по деяким «схемам» з МТБ банком, а потім раптово потрапив у КРАІЛ.

Але не дивлячись на офіційну легенду про призначення від Уряду, представляє він в комісії трохи інших людей.

Як запевняють мене кілька джерел в гральному бізнесі, Парламенті та наближених до КРАІЛ структур, призначення Яхнія відбулось за квотою певного крила в СБУ, яке курує темний бік грального бізнесу, наглядає за ним, та заробляють там, де мали б вести боротьбу.

Так, це наші реалії. Поки одні бійці СБУ проводять блискавичні військові операції в Криму, затримують колаборантів, та захищають країну, інші люди з такими саме шевронами вважають за можливе будувати корупційні ігри називаючи все це економічною контррозвідкою.

Саме за квотою цієї групи, Яхній не просто потрапив в комісію, але відразу блискавично відпрацював зірвавши засідання, де мали б розглядати аналітику СБУ по зв’язкам Pin-UP з Росією.

Ви взагалі уявляєте собі цей треш?

Одні представники СБУ направляють в комісію повну аналітику про зв’язок Pin-UP із Росією, а інші СБУшники розгляд цієї довідки блокують та зривають через поставленого ними ж керованого члена КРАІЛ.

Ну а далі, після зрива розгляду, ці самі «смотрящі» роблять так, щоб вже голова КРАІЛ Іван Рудий не виносив на наступні засідання цю тему, та почав грати в «окуня», не коментуючи цю тему.

Навіть на запити ЗМІ та Народних депутатів КРАІЛ відмовляється коментувати як взагалі історію Pin-UP, так і довідку СБУ зокрема.

Також дивним мовчанням відмітились і інші члени КРАІЛ: Олена Водолажко, Христина Дутка та  Анна Сдобнова.

Друзі, вас не засмучує все, що відбувається? Своїм мовчанням ви не просто покриваєте русню, ви стаєте співучасниками злочину.

Може, вже пора вийти та заговорити? Чи нам і далі, публічно, вивертати цю тему назовні?

Зробіть просто свою роботу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus