Директорка Одеського оперного театру уникає покарання за ДТП з постраждалою дитиною

Директорка Одеського оперного театру уникає покарання за ДТП з постраждалою дитиною
Директорка Одеського оперного театру уникає покарання за ДТП з постраждалою дитиною

Директорка Одеського національного академічного театру опери та балету Надія Бабіч уникає покарання за ДТП, в якому постраждало двоє пішоходів, один з яких чотирирічна дитина.

Про це повідомляє портал «Антикорупційний вимір».

Аварія сталася ще 20 січня. За даними поліції, Надія Бабіч під час тест-драйву не впоралась з керуванням та виїхала на тротуар, де збила пішохода з чотирирічним сином. Дитина отримала травми голови, а його батько – переломи ніг. Також вона пошкодила іншу автівку.

Пройшло вже майже дев’ять місяців з моменту події, всі ключові особи встановлені, однак справа до суду так і не потрапила. Що може свідчити про наміри пані Бабіч уникнути покарання через строки давності. Й поліція, тягнучи час, директорці оперного в цьому сприяє.

Справа досі не в суді. Досі триває досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на всебічне, повне й об’єктивне дослідження обставин провадження та прийняття обґрунтованого рішення. Чомусь у поліції вирішили не розказувати, за якою статтею вони проводять розслідування й коли планують завершити. Але, згідно з законодавством, подібні дії підпадають під статтю 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху.

Адвокат об’єднання «Нікітінський і Партнери» Юрій Голосов  заявив, що розслідування подібних справ триває декілька місяців. Після проведення всіх цих дій, за словами Юрія Голосова, особі повідомляють про підозру. Потім особу ще раз допитують у статусі підозрюваного, можливий огляд місця ДТП, а далі слідчі складають обвинувальний акт і передають матеріали до суду.

 eiqrdirzireroz

Строки по цій справі аномально великі для справи незначної складності, з одного боку, а з іншого – для справи, яка набула резонансу. Вірогідно, що такий підхід до досудового розслідування направлений на те, щоб сплинули строки досудового розслідування. В такому випадку, коли справу направлять до суду, то суд просто закриє провадження, бо на момент надходження обвинувального акту строки вже вийшли. Або ж це може стати підставою звільнити вже після надходження в установлені законом строки обвинувального акту до суду із закриттям кримінального провадження у зв’язку з закінченням строку притягнення до кримінальної відповідальності», – Голосов.

Навіть якщо потерпілі примирились із винуватцем ДТП, це не є підставою не розслідувати злочин. За даними порталу «Чесно», Надія Бабіч у 2020 році балотувалась до одеської обласної ради від партії одеського мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам».

До театру Надія Бабіч з 2006 по 2010 рік працювала начальницею одеського обласного управління культури та туризму. На посаді очільниці театру вона з 2010 року, тобто вже 13 років.

У театрі Надію Бабіч супроводжували скандали. Так, у 2021 році Міністерство культури оголосило конкурс на посаду генерального директора – художнього керівника Одеського національного академічного театру опери та балету. Як повідомляло «Суспільне», окрім Надії Бабіч на цю посаду претендував також головний режисер одеської опери Євген Лавренчук. Але він відкликав свою кандидатуру з конкурсу – начебто через небажання брати участь у «корумпованих схемах та непрозорих конкурсах». Він також заявляв про побиття і пов’язував це з наміром очолити театр. Нападники, за словами режисера, казали, щоб він йшов з театру. До речі, Євген Лавренчук був заарештований в Італії на вимогу Росії.

А от у головного диригента одеської опери, громадянина Білорусі, який працював під керівництвом пані Бабіч, з Росією все гаразд. Він у квітні цього року з’явився на одній сцені з чоловіком путіністки Нетребко. Невдовзі після цього його звільнили.

368.media

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus