На Одещині житель без навичок водіння та напідпитку сів за кермо та скоїв ДТП із травмуванням товариша

На Одещині житель без навичок водіння та напідпитку сів за кермо та скоїв ДТП із травмуванням товариша
На Одещині житель без навичок водіння та напідпитку сів за кермо та скоїв ДТП із травмуванням товариша

Поліцейські висунули правопорушнику обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху та відправили його на лаву підсудних.

Автопригода сталася в серпні в одному із сіл Коноплянської ОТГ. Місцевий чоловік не впорався з керуванням автомобілем «ВАЗ», виїхав з дороги і здійснив наїзд на бетонні опори лінії електромережі та кам’яну огорожу садиби.

У салоні легковика разом з водієм перебували його неповнолітній пасерб і товариш. Останній унаслідок дорожньо-транспортної пригоди отримав множинні переломи ноги, струс головного мозку, садна, посттравматичний пульмоніт. Відповідно до висновку судово-медичного  експерта, отримані потерпілим тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

«Поліцейські встановили, що керманич не навчався і не отримував водійське посвідчення, а відтак не мав права керувати транспортним засобом. Окрім того, він сів за кермо автомобіля у стані сп’яніння», – розповів т.в.о. заступника начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Також він зазначив, що на підставі зібраних доказів слідчі поліції висунули правопорушнику обвинувачення  у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Згідно із санкцією статті, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Наголошуємо: такі порушення тягнуть за собою покарання, але страшніше те, що вони можуть призвести до травмування та загибелі людей. Тож закликаємо всіх бути свідомими та неухильно дотримуватися норм чинного законодавства.

 Березівський районний відділ поліції Одещини

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus