Румунія будує нову автомобільну дорогу до кордону з Україною

Румунія будує нову автомобільну дорогу до кордону з Україною
Румунія будує нову автомобільну дорогу до кордону з Україною

Тривають роботи над однією з найбільших дорожніх інвестицій Румунії. Майже 3000 людей за підтримки важкої техніки працюють над будівництвом автомагістралі А7 для ефективного сполучення між Україною та Румунією, яке має покращити транспортування українських вантажів до румунських портів.

Про це йдеться в інформаційній публікації польського видання Gospodarka Morska

Цей проект має створити альтернативу польсько-словацькому транспортному коридору для продукції з України. Констанца відіграє тут важливу роль як головний перевантажувальний порт Румунії, з якого вже відправляються вантажі, зокрема українського зерна. Магістраль A7 (також відома як «Молдавська») має з’єднати низку міст Румунії, зокрема її столицю Бухарест.

Проект почали реалізовувати задовго до початку війни в Україні, оскільки дорожня інфраструктура в обох країнах досі залишає бажати кращого. Тому роками ведеться концептуальна робота щодо вдосконалення наземного транспорту, який принесе користь обом країнам, що мають 531 км спільного кордону, включаючи північний (сухопутний) і спільне узбережжя Чорного моря.

Унаслідок російського вторгнення в Україну, яке триває з лютого 2022 року, транспортні потоки через румунсько-український кордон збільшились, але виникають проблеми через витрати, концептуальні зміни та польові умови.

Читайте по темі: У всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні стався збій

Значна частина Румунії розташована у високогірних і гірських районах (Карпати), тому реалізація проекту, який запустили у 2016 році, стає обтяжливою. Зазначимо, що будівництво дороги, яка сполучає Констанцу з північчю Румунії, є лише частиною крупного проекту, який передбачає з’єднання всієї території країни, включно із будівництвом зручних доріг до сусідніх країн, зокрема Угорщини та Болгарії.

Варто підкреслити, що заплановану ділянку дороги Констанца – Пашкані, яка зараз знаходиться на початковому етапі будівництва, планується ввести в експлуатацію у 2025 році, хоча можуть бути і затримки. Згодом буде побудована ділянка, яка з’єднає прикордонне місто Сірет із рештою автомагістралі, але дати реалізації цього проекту не визначено. Протяжність маршруту від українського кордону до Констанци становить майже 500 км.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus