Польські фермери хочуть розширити протест до кордону з Німеччиною

Польські фермери хочуть розширити протест до кордону з Німеччиною
Польські фермери хочуть розширити протест до кордону з Німеччиною

Польські протестуючі фермери хочуть перекрити важливі траси та прикордонні переходи на своєму західному кордоні. 

Як повідомляє RMF24, аграрії планують 24-годинну блокаду траси S3 в районі міста Мислібуж, що неподалік від кордону з Німеччиною.

Також фермери на вихідних відновлять акцію протесту на польсько-німецькому кордоні в Крайніку Дольному, що біля Щецина. Вони хочуть повністю перекрити рух на кордоні та цілодобово страйкувати.

Крім того, фермери з Любуського воєводства разом з німецькими фермерами планують перекрити трасу і КПП біля найбільшого дорожнього прикордонного переходу, у районі міст Свєчко та Слубіце, в обох напрямках.

Втім, плани фермерів ще можуть змінитися, оскільки місцеві підприємці Слубіцького району виступають проти блокування траси. 

Читайте по темі: У Франції десятки тисяч людей вийшли на протести

Зазначається, що меру Слубіце було надіслано спільне звернення від керівників низки транспортних компаній, АЗС, магазинів тощо з проханням заборонити проведення акції. У листі було вказано, що запланована акція протесту фермерів у такій формі паралізує їхню роботу і перешкоджає виконанню зобов’язань перед бізнес-партнерами, що призведе до значних фінансових наслідків.

Транспортні компанії також погрозили фермерам судовими позовами у разі, якщо акція все ж відбудеться і вони зазнають збитків. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus