НАБУ обшукало ексголову Дніпропетровської ОВА по справі його подруги і ремонту доріг, - ЗМІ

НАБУ обшукало ексголову Дніпропетровської ОВА по справі його подруги і ремонту доріг, - ЗМІ
НАБУ обшукало ексголову Дніпропетровської ОВА по справі його подруги і ремонту доріг, - ЗМІ

Слідчі дії провели минулого тижня.

За даними джерел УП в антикорупційних органах і політичних колах, Національне антикорупційне бюро провело обшуки в колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка у справі про його подругу Яну Хланту, чия фірма під час повномасштабної війни отримала 1,5 млрд гривень на ремонт доріг. Слідчі дії відбулися минулого тижня. 

Ще в 2022 журналісти програми "Схеми" зʼясували, що Дніпропетровська ОВА виділила рекордні кошти – 2,314 млрд гривень – на відбудову доріг в області. При цьому сума вища, ніж виділена в областях, де шляхи постраждали від російських обстрілів значно більше. 

Більше половини суми – 1,5 млрд – припали на одну фірму під назвою "Будінвест", якою в рівних долях володіє Яна Хланта і Павло Чухно. Хланта є близькою до Резніченка – вони багато разів подорожували за кордон разом, і вона отримувала зарплату в фірмі, що на 100% належить Резніченку. 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що на підставі журналістського розслідування щодо виділення повʼязаній з подругою голови Дніпропетровської ОДА фірмі рекордних коштів на відновлення доріг ведуться слідчі дії. 

Читайте по темі: Україна припинить транзит російської нафти по "Дружбі" – Подоляк

Офіс президента прокоментує розслідування після того, як будуть отримані всі пояснення від обласної адміністрації і від компанії, про яку йшлося в журналістському розслідуванні.

Національне антикорупційне бюро 26 грудня обшукало координатора проєкту "Велике будівництво" Юрія Голика. Слідчі дії відбулися у котеджному містечку в Києві. Обшуки були повʼязані з "Великим будівництвом" і проходили в Дніпрі, зокрема у голови ОДА Валентина Резніченка та у компанії-підрядника, що займається відбудовою інфраструктури. Це – "Будінвест Інжиніринг", повʼязана з подругою Резніченкою Яною Хлантою.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Подоляк: Польща готова допомогти повернути в Україну військовозобов’язаних чоловіків
Влада поновлює ремонт траси на Кривий Ріг і докинула «Онуру» чверть мільярда на заміну шлаку
Фальсифікація з боку Росії: Подоляк прокоментував кадри з тілами загиблих у Курській області
МОЗ затвердив Раду з відновлення "Охматдиту": хто увійшов до її складу
Відновлення флоту для РФ є складним завданням, - ВМС
У Зеленського закликали росіян змусити владу завершити війну на справедливих умовах
Благодійний фонд, який зібрав понад 300 мільйонів після атаки на "Охматдит", не хоче переказувати кошти, – директор лікарні Жовнір
У Павлограді сталася пожежа після вибуху
Подоляк заперечив обвинувачення щодо причетності України до вибухів на "Північному потоці"
Курська операція унеможливлює заклики до "припинення вогню", - Подоляк

Коментарі:

comments powered by Disqus