Китайські хакери готують атаку на критичну інфраструктуру США, - ФБР

Китайські хакери готують атаку на критичну інфраструктуру США, - ФБР
Китайські хакери готують атаку на критичну інфраструктуру США, - ФБР

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що пов’язані з китайським урядом хакери проникли в об’єкти критичної інфраструктури США і чекають "слушного моменту, щоб завдати нищівного удару"

Про це повідомляє Reuters.

За його словами, китайська хакерська кампанія, відома під назвою Volt Typhoon, успішно отримала доступ до численних американських компаній у сфері телекомунікацій, енергетики, водопостачання та інших критично важливих галузях, в тому числі до 23 операторів трубопроводів.

"Китай розвиває здатність фізично зруйнувати нашу критично важливу інфраструктуру в зручний для нього час, - заявив Рей. - Його план полягає в тому, щоб завдати слабких ударів по цивільній інфраструктурі, щоб спробувати викликати паніку".

Натомість представник МЗС Китаю заявив, що Volt Typhoon насправді не пов’язана з урядом Китаю, а є частиною злочинного угруповання, яке займається вимаганням викупу.

Читайте по темі: США анонсували новий пакет безпекової допомоги Україні на $250 мільйонів

Згідно із заявою посольства Китаю у Вашингтоні, США використовує відстеження походження кібератак як інструмент для того, щоб вдарити по Китаю і підставити його.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus