Фісталь виграв нові контракти «Медзакупівель» на поставку машин швидкої допомоги на 105 мільйонів

Фісталь виграв нові контракти «Медзакупівель» на поставку машин швидкої допомоги на 105 мільйонів
Фісталь виграв нові контракти «Медзакупівель» на поставку машин швидкої допомоги на 105 мільйонів

ДП «Медичні закупівлі України» 11 квітня і 6 травня через запити ціни пропозиції уклало три угоди з ТОВ «Автоспецпром» про поставку автомобілів швидкої допомоги на загальну суму 104,50 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро». При цьому фірма ще повинна поставити «Медзакупівлям» одну останню «швидку» за контрактами 2021 року.

Загалом виробник має поставити 35 «швидких» типу С у межах ініціативи United24.

Зокрема за травневою угодою 22 автівки на базі мікроавтобуса Dangel Jumper із повним приводом коштують по 3,10 млн грн, або $79 тис за курсом НБУ на дату угоди. Півроку тому, в листопаді 2023 року «Медзакупівлі» замовляли «Автоспецпрому» такі автівки по 2,90 млн грн, що тоді дорівнювало $80 тис. Отже, доларова ціна майже не змінилась.

У квітні ще шість таких автівок на базі мікроавтобуса Dangel Jumper із повним приводом замовили по старій гривневій ціні 2,90 млн грн, яка сьогодні вже дорівнює лише $69 тис.

Читайте по темі: Повідомили про підозру експосадовцю Міноборони, який завдав 1,1 млрд гривень збитків

Решта сім квітневих автівок на базі Citroen Jumper із переднім приводом коштують по 2,70 млн грн, або $74 тис. Торік доларова ціна була трохи нижчою – 2,52 млн грн, або $69 тис.

На найбільшому тендері конкурентами були ТОВ «Ксенко Авто Продакшн» та ТОВ «ВіДі Юнікомерс». Причому фірма «Ксенко» запропонувала таку саму ціну, як і «Автоспецпром», але програла, оскільки завантажила свою пропозицію в систему пізніше за нього. Інші два замовлення «Автоспецпром» узяв без конкуренції, бо на запити більше ніхто не прийшов.

Торік Кабмін визначив, що спеціалізований санітарний транспорт із осені можна купувати лише через е-каталоги.

Кінцевими бенефіціарами фірми «Автоспецпром» на чолі зі Світланою Курченко є Герман Фісталь, а також син його покійного брата Володимира Фісталя – Артем Фісталь. Батьком Германа та Володимира Фісталів є відомий лікар і професор Еміль Фісталь, який останніми роками працював в окупованому Росією Донецьку та отримував нагороди так званої «ДНР».

Анна Сорока, «Наші гроші»

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus