США ввели санкції проти двох компаній із ЦАР через підтримку "вагнерівців"

США ввели санкції проти двох компаній із ЦАР через підтримку "вагнерівців"
США ввели санкції проти двох компаній із ЦАР через підтримку "вагнерівців"

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти двох фірм із Центральноафриканської Республіки.

У Держдепі США пояснили, що зробили це за підтримку компаніями Групи Вагнера, яка дестабілізує ситуацію в Африці.

"Mining Industries та Logistique Economique Etrangere відіграли життєво важливу роль у забезпеченні безпеки операцій Групи Вагнера і незаконній діяльності з видобутку корисних копалин у ЦАР", - йдеться на сайті Державного департаменту.

Американське Міністерство фінансів повідомило, що Mining Industries SARLU (Mining Industries) - це гірничодобувна компанія в ЦАР, яку російський найманець Валерій Чекалов використав при оренді літаків у Kratol Aviation (Kratol), що базується в ОАЕ.

Група Вагнера використовувала літаки, орендовані компанією Mining Industries, для перевезення персоналу та обладнання через ЦАР та інші регіони Африки. Крім того, фірма імпортувала хімікати (соляну і азотну кислоти, ціанід натрію та ін), які зазвичай використовують у гірничодобувній промисловості, імовірно, для сприяння незаконному видобутку корисних копалин.

Читайте по темі: США анонсували новий пакет безпекової допомоги Україні на $250 мільйонів

Інша компанія - Logistique Economique Etrangere SARLU (Logistique) - у 2021 році отримала сотні партій важких матеріалів від товариства з обмеженою відповідальністю з РФ "Брокер Експерт". Товариство теж було повязане із Євгенієм Пригожиним і підтримувало російські інтереси в Україні та у всій Африці.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus