Bloomberg: Демократи можуть достроково висунути Байдена кандидатом у президенти

Bloomberg: Демократи можуть достроково висунути Байдена кандидатом у президенти
Bloomberg: Демократи можуть достроково висунути Байдена кандидатом у президенти

Демократична партія США може достроково висунути Джо Байдена кандидатом у президенти. Таким чином, демократи хочуть покласти край внутрішньопартійним розмовам про заміну Байдена після невдалих дебатів.

Партія може офіційно висунути кандидатуру майже на місяць раніше запланованого. Про це повідомляє Bloomberg.

Потенційною датою висунення Байдена називають 21 липня. Цього дня комітет із перевірки повноважень з’їзду Демократичної партії збереться у віртуальному форматі. Демократи вже планували висунути Байдена до свого з’їзду у серпні, щоб забезпечити його появу у виборчому бюлетені в Огайо, де останній термін для висування кандидатів був 7 серпня.

При цьому демократи спростували, що раннє висування кандидатури нібито пов’язане із наслідками виступу Байдена на дебатах. Директор зі зв’язків із громадськістю Національного комітету Демократичної партії Розмарі Беглін заявив, що політична сила вже кілька тижнів заявляла, що Національний комітет Демократичної партії проведе віртуальну зустріч напередодні очного з’їзду у зв’язку з несумлінними спробами Республіканської партії не допустити Джо Байдена до участі у голосуванні на загальних виборах.

Фактичне висування Байдена до з’їзду гарантує, що він буде у виборчих бюлетенях штату Огайо. Це дозволяє партії ще більше згуртуватися навколо свого кандидата, навіть коли інсайдери закликають його відійти у бік заради нового кандидата після виступу Байдена на дебатах 27 червня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus