У Третій штурмовій заявили про серйозну загрозу застосування ядерної зброї

У Третій штурмовій заявили про серйозну загрозу застосування ядерної зброї
У Третій штурмовій заявили про серйозну загрозу застосування ядерної зброї

Ядерна зброя цілком імовірно може бути застосована - як з території РФ, так і Білорусі, заявив екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максим Жорін.

"У контексті чергових загроз з боку Білорусі нагадаю, що ця країна де-факто втягнута у війну з перших днів. Особливого військового потенціалу там немає, тому цю область рф використовують для розміщення техніки та військових об’єктів, для обстрілів та як ще один напрямок дестабілізації ситуації на кордоні з Україною", - зазначив боєць.

Оцінюючи ризик ядерного удару, Жорін закликав не забувати, "в які часи живемо і з ким маємо справу":

"Ядерна зброя цілком імовірно може бути застосована - як з території РФ, так і Білорусі. Про це варто не тільки нам пам’ятати, а й західним країнам, які поки що не виглядають настільки ж рішучими".

Майор вважає, що не потрібно намагатися вмовляннями вплинути на Росію:

Читайте по темі: Українці не можуть захистити найбільш уразливі аеродроми через нестачу ППО, – Forbes

"Ми повинні робити все, щоб скажені російські собаки не могли ядерною зброєю скористатися і перестали загрожувати всьому світу. Ми повинні їх знищити - тоді й загрози більше ні для кого ніякої не буде".

Нагадаємо, днями начальник Генштабу Збройних Сил Білорусі Павло Муравейко заявив, що вони можуть застосувати тактичну ядерну зброю, якщо суверенітету і незалежності країни загрожуватиме небезпека:

"Один з останніх аргументів і тез, які виступають стримувальним фактором, - це повернення на територію нашої країни нестратегічної ядерної зброї. Ми навчилися поводитися з цією зброєю. Ми вміємо впевнено її застосовувати. Ми здатні це робити. І можете не сумніватися: ми це зробимо, якщо суверенітету та незалежності нашої країни буде створено загрозу".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus