США незабаром оголосять про новий пакет допомоги для України на понад $2,3 мільярди

США незабаром оголосять про новий пакет допомоги для України на понад $2,3 мільярди
США незабаром оголосять про новий пакет допомоги для України на понад $2,3 мільярди

Незабаром США оголосять новий великий пакет військової допомоги Україні. Наша держава отримає озброєнь на понад 2,3 млрд доларів.

Таку заяву у ході зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровив у Вашингтоні заявив очільник Пентагону Ллойд Остін. Про це повідомляє "Голос Америки".

"США незабаром оголосять пакет озброєнь для України на понад 2.3 млрд доларів. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з українським міністром оборони Рустемом Умєровим у Вашингтоні", – йдеться у повідомленні видання.

При цьому деталей щодо вмісту нового пакету наразі немає. Водночас деякі західні ЗМІ пишуть, що йдеться, зокрема, про "протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для Patriot та інших систем ППО".

"Не майте сумнівів:  Україна не одна, і Сполучені Штати залишаться непохитними у нашій підтримці. Разом із приблизно 50 союзниками та партнерами ми продовжуватимемо забезпечувати критичні потреби України, необхідні для відсічі російської агресії сьогодні та для стримування російської агресії завтра", – зазначив Ллойд Остін, відкриваючи зустріч з Умєровим.

Читайте по темі: США вперше розмістять винищувачі F-35 у Японії

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен натякнув на нові системи ППО для України до саміту НАТО. Він назвав посилення захисту України від російських атак з повітря однією з найважливіших задач на найближче майбутнє, адже потужна ППО допоможе захистити підприємства і привабити інвестиції. А це, зрештою, посилить Україну у військовому, економічному та демократичному вимірах. А це буде запорукою успішності нашої держави.

Також повідомлялося, що раніше "більше сили у захисті неба" для України вже у липні анонсував президент Володимир Зеленський. У традиційному зверненні 1 липня він наголосив на важливості отримання допомоги від партнерів, забезпеченні безпеки та подальшому наближенні до Євросоюзу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus